Viktig trepoenger i Haugesund

Brann kjempet med seg tre viktige poeng i medaljekampen borte mot Haugesund.

•  Foto: Jan Kåre Ness/NTB.

NB: Vises ikke videoen under, se den på YouTube her.

Foran et bortimot utsolgt stadion i Haugesund, stappfullt av Brann-supportere, var det bortelaget som tok initiativet i kampen.

Men hjemmelaget forsvarte seg med alle bak ballen og Brann slet med å spille seg gjennom.

Helt til presspillet satt så til de grader etter 35 minutter av den første omgangen. Haugesund klarte ikke å klarere skikkelig og Emil Kornvig vant ballen på 25 meter. Han slo inn til Niklas Castro som lekkert flikket ballen videre gjennom til Aune Heggebø. Alene med keeper satte han ballen iskaldt i mål foran bortefeltet.

Flere mål ble det ikke, og Brann ledet midtveis.

Etter pausen fortsatte Brann å ha ballen mye, mens hjemmelaget kontret.

Midtveis i omgangen jublet Haugesund for scoring, men det som så ut som en heading viste seg å være en hånd. Dermed ble målet, som kom etter et hjørnespark, annullert etter en VAR-sjekk.

Etter at hjemmelaget hadde den ballen i nettet hadde de flere gode muligheter til å utligne. Men Brann sto i mot og tok alle poengene!

Neste hjemmekamp er først 27. oktober mot Tromsø, men allerede nå kan man kjøpe billetter.

FK Haugesund–Brann 0–1 (0–1)

Eliteserien, runde 24. Haugesund Sparebank Arena. Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL.  Tilskuere: 7620. Gult kort: Parfait Bizoza, Mikkel Hope, Haugesund. Niklas Castro, Brann.

0–1: Aune Heggebø (36.)

Brann (4–3–3): Mathias Lønne Dyngeland – Eivind Helland, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, Joachim Soltvedt (Thore Pedersen fra 74.) – Sander Kartum (Ulrik Mathisen fra 74.), Emil Kornvig, Felix Horn Myhre – Ole Didrik Blomberg (Mads Sande fra 46.), Aune Heggebø (Bård Finne fra 62.), Niklas Castro.