Vi é på vei til Kasakhstan

Brann er klar for play-off i Conference League, etter å ha slått ut skotske St. Mirren. Siste hinder før et eventuelt seriespill er FC Astana fra Kasakhstan.

NB: Vises ikke videoen under, se den på YouTube her.

Det pøste ned, Stadion var fullsatt og rammene var satt for nok en Europa-kveld i Bergen.

Og i motsetning til i forrige runde mot Go Ahead Eagles, fikk Brann en drømmestart mot St. Mirren. Under fem minutter var spilt da Niklas Castro og Felix Horn Myhre lekte seg inn i feltet til skottene. Ute på ti meter kom Joachim Soltvedt opp fra sin venstreback. Han fikk ballen og bredsidet ballen i mål.

Resten av omgangen var det en åpen kamp som bølget frem og tilbake. Midtveis i ordinær spilletid skilte Soltvedts mål lagene.

Andre omgang

Etter hvilen var en knalltøff kamp, der taklingene og temperaturen steg. Det ble delt ut flere gule kort til begge lag.

Da det sto igjen 45 minutter av kampen var det gjestene sin tur til å få uttelling på en av sine dødballer. Innbytter Oisin Smyth headet inn utligningen til skottene etter et hjørnespark.

Men med ti minutter igjen eksploderte Stadion.

Først kombinerte Brann seg fint inn i feltet etter en kort corner, og Castro la ballen inn til Horn Myhre som stanget inn 2–1-scoringen.

Så tok det to minutter til før Aune Heggebø kriget med hele St. Mirren-forsvaret. Til slutt kom han fri og fra skrått hold la han ballen mellom beina på keeper og i mål.

Flere mål ble det ikke. Brann er et dobbeltoppgjør mot FC Astana fra Kasakhstan unna seriespill i Conference League.

Første kamp spilles i Bergen allerede torsdag 22. august, og billettinformasjon kommer. Men partoutkortinnehavere vil få forkjøpsrett frem til mandag 19. august.

Brann møter Fredrikstad i Eliteserien i sin neste kamp. Den spilles søndag 18. august klokken 14.30 i Fredrikstad.

Brann–St. Mirren 3–1 (1–0) (Sammenlagt 4–2)

UEFA Conference League, 3. kvalifiseringsrunde, kamp 2. Brann Stadion. Dommer: Radoslav Gidzhenov, Bulgaria.  Tilskuere: 14.500. Gult kort: Bård Finne, Thore Pedersen, Brann. Roland Idowu, Richard Taylor, Oisin Smyth, Alexander Gogic, St. Mirren.

1–0: Joachim Soltvedt (5.)
1–1: Oisin Smyth (75.)
2–1: Felix Horn Myhre (85.)
3–1: Aune Heggebø (88.)

Brann (4–3–3): Mathias Lønne Dyngeland – Thore Pedersen, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, Joachim Soltvedt –  Sander Kartum (Mads Sande fra 73.),  Emil Kornvig, Felix Horn Myhre – Ole Didrik Blomberg, Bård Finne (Aune Heggebø fra 79.), Niklas Castro.