Sølvet sikret etter seier mot Lyn

Nullen sprakk, men Brann tok likevel sin åttende strake seier i Toppserien. Nå er sølvet sikret!

Se høydepunktene i videovinduet over eller på YouTube her.

Lyn vet å yppe seg mot topplagene, og mot Brann gjorde de det igjen. Hjemmelaget stod høyt på eget kunstgress, mens Brann slet med å ta styringen i kampen. Det høye presset deres ga uttelling etter et kvarter. Aurora Mikalsen slo ballen til en møtende Nora Lie Eghdami. Hun ble fort satt under stort press, mistet ballen og Lyn satte inn 1-0. Det første baklengsmålet på syv kamper!

Like etter skjedde det samme igjen: Lyn stod høyt, vant ballen i farlig posisjon og kom til avslutning i Brann sin sekstenmeter. Denne gangen gikk ballen via et Brann-bein og over mål. Lyn var marginer unna 2-0, mens vi fortsatt ventet på den første Brann-sjansen.

Den kom etter 20 minutter. Brann angrep på høyresiden med Lauren Davidson. Hun løp ifra Lyn-spillerne før hun slo ballen inn i feltet. Den var innom Mathilde Kruse før den endte hos Anna Aahjem på bakerste stolpe. Hun fikk en enkel jobb med å tuppe ballen i mål - hennes 15. mål i Toppserien og hennes fjerde mål mot gamleklubben siden overgangen til Brann.

Fem minutter senere angrep Brann igjen, og igjen fikk Kruse ballen i feltet. Hun ble lagt i bakken av en Lyn-forsvarer og dommer pekte helt korrekt på straffemerket. Marthine Østenstad tok seg god tid, sendte keeperen til venstre og ballen til høyre. Brann var i ledelsen!

Resten av omgangen var jevnspilt. Lyn tvang frem en redning på strek fra Nea Lehtola, mens i andre enden var Davidson nære på å øke ledelsen med en god avslutning fra høyresiden. Men flere scoringer ble det ikke før pause, lagene gikk til garderoben på stillingen 1-2 etter en jevnspilt første omgang.

I andre omgang hadde Brann langt bedre kontroll. Etter en times spill kunne det stått 3-1, da Ingrid Stenevik steg til værs på et hjørnespark og stanget ballen like utenfor mål. Så ble Verdens Beste Trønder byttet inn, og fire minutter senere stod hun for kampens øyeblikk. Et godt slått hjørnespark landet hos Engesvik, som banket ballen ned i hjørnet på hel volley. En herlig scoring, og Brann ledet 3-1!

De siste minuttene hadde Brann god kontroll. Sølvet ble sikret, og det betyr også at det blir et nytt Champions League-eventyr neste år!

Nå ser vi frem mot neste seriekamp, mot serieleder Vålerengen på Brann Stadion. Bli med på å fylle opp Stadion - billetter finner du her!

Lyn–Brann 1–3 (1–2)

1–0: Kristin Holmen (15.)
1–1: Anna Aahjem (20.)
1–2: Marthine Østenstad (straffe, 25.)
1–3: Rakel Engesvik (66.)

Toppserien, runde 24. Kringsjå Kunstgress. Tilskuere: 212. Dommer: Henrikke Holm Nervik. Gult kort: Ingen.

Brann (4–2–3–1): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik (Mia Authen fra 62.), Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä, Nea Lehtola – Mathilde Kruse, Nora Lie Eghdami (Andrine Hegerberg fra 83.)– Amalie Eikeland, Signe Gaupset (Cassandra Bogere fra 76.), Lauren Davidson (Johanna Renmark fra 46.) – Anna Aahjem (Rakel Engesvik fra 62.).