Solid seier på Åråsen

Brann kjempet til seg tre viktige poeng da LSK ble slått med to mål på Åråsen.

I åpningsminuttene på et Åråsen badet i sol var det stillingskrig mellom lagene de første minuttene.

Lillestrøm fikk kampens første mulighet etter rundt 20 minutters spill, men skuddet fra Thomas Lehne Olsen gikk like utenfor. Det samme gjorde Aune Heggebø sitt forsøk noen minutter senere. Ole Didrik Blomberg ble spilt gjennom i bakrom, men LSKs keeper var raskt ute og avverget like før halvtimen var passert.

Alt i alt var det en jevn første omgang, der Lillestrøm jublet for scoring like før pause. Men det var avvinket for offside. Det var målløst midtveis.

Til andre omgang måtte Brann gjøre et bytte, og Joachim Soltvedt kom inn. Etter 14 minutter fant han hodet til Sivert Heltne Nilsen på et hjørnespark, og Brann-kapteinen stanget ballen via bakken og i mål.

Soltvedt skulle spille en viktig rolle ti minutter senere også. Etter et nydelig Brann-angrep trillet Felix Horn Myhre ballen ut til Soltvedt som fikk banke til med venstrefoten fra 18 meter. Skuddet var knallhardt i krysset og totalt utagbart for LSKs keeper. Etter Branns to mål ble også LSK redusert til ti mann.

Flere mål ble det ikke og Brann tok nok en trepoenger.

Branns neste kamp er den utsolgte 16. mai-kampen mot Sandefjord. Men ti dager etter kommer Molde til Stadion for en skikkelig toppkamp, og billetter til den kampen ligger her.

Lillestrøm–Brann 0–2 (0–0)

0–1: Sivert Heltne Nilsen (59.)
0–2: Joachim Soltvedt (68.)

Eliteserien, runde 7. Åråsen Stadion. Dommer: Tore Hansen, Feda IL.  Tilskuere: 8386. Rødt kort: Martin Roseth (to gule), Lillestrøm. Gult kort: Ruben Gabrielsen, Lillestrøm. Ole Didrik Blomberg, Emil Kornvig, Brann.

Brann (4–3–3): Mathias Lønne Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen (Joachim Soltvedt fra 46.), Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen –  Emil Kornvig, Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre – Ulrik Mathisen (Niklas Castro fra 54.), Aune Heggebø, Ole Didrik Blomberg.