Solgt til tysk storklubb

Justine Kielland spilte sin siste kamp for Brann mot Lyn i helgen.

Annonse:

Justine Kielland signerte for Brann august 2023. Da kom hun fra Stabæk, hvor hun hadde spilt siden hun var tolv år. Drøyt ti måneder, 38 kamper og 5 mål senere, forlater hun Brann. Nå venter nemlig den tyske storklubben Wolfsburg.

– Tusen takk for et helt fantastisk år! Tiden min i Brann er dessverre over for denne gang, men jeg har kost meg hver dag i Bergen og blitt veldig glad i både klubben, byen og menneskene. Nå er det Tyskland som venter for min del. Det var et vanskelig valg å forlate Brann, men dette var en mulighet jeg hadde lyst til å ta og føltes riktig for meg nå, sier Kielland.

Det har vært en innholdsrik tid i Brann, og Champions League-eventyret står høyest for 21-åringen. Der vartet hun også opp med to scoringer mot Lyon, et av verdens beste lag. 

– Jeg er veldig takknemlig for all støtte vi har fått gjennom dette året av supporterene. For min del er Champions League noe jeg alltid vil huske, og det hadde aldri vært det samme uten dere, sier hun.

Hun fortsetter:

– Takk til alle i og rundt klubben for at vi alltid får best mulig forutsetninger til å gjøre det vi liker aller best. Jeg ønsker Brann masse lykke til videre med sesongen og jeg er sikker på at gullet kommer hem, avslutter hun.

Ekstraordinær utvikling

Sportslig leder Aleksander Olsen er utrolig stolt over at Brann identifiserte Kielland som den midtbanespilleren laget trengte i fjor sommer med tanke på måten Brann ønsker å spille på, og skryter over prestasjonen hennes.

– Hun har hatt en ekstraordinær utvikling det året hun har vært her, og gjennom den reisen vi har hatt i Champions League så er det en av de spillerne det har vært veldig stor interesse for, sier Olsen.

Han sier at Brann mottok et veldig godt tilbud, men at det likevel ikke er en enkel beslutning å selge en spiller som Kielland.

– Når tilbudet blir et faktum og det er noe Justine ønsker, så kom vi til den konklusjonen at dersom Brann skal fortsette å være superattraktive for de beste, unge spillerne i landet, så må vi vise at den beste reisen i Skandinavia er å komme til Brann. Her kan de være utvikle seg videre slik at de kan nå sine drømmer og mål. Derfor ble den beslutningen riktig med tanke på Branns strategi, økonomi og ønske om å satse videre og investere i spillerstall slik det gjøres nå, og ikke minst for Justine og den reisen hun er på nå, sier Olsen.

Sportsklubben Brann ønsker å takke Justine Kielland for innsatsen i Brann, og ønsker henne masse lykke til videre.

Branns kvinnelag har to hjemmekamper igjen før sommerpausen, først onsdag 3. juli kl. 19.00 mot Vålerenga, deretter lørdag 6. juli mot Åsane. Kom først på onsdag og støtt jentene til seier mot Vålerenga, billetter finner du her.

Annonse fra Eliteserien: