Gullet kom hem!

Brann er seriemester i Toppserien 2022 etter 2-1-seier mot Rosenborg i Trondheim.

Utgangspunktet for kampen i Trondheim var enkelt: med seier er Brann seriemester.

Etter en jevn åpning tok Brann over styringen på Koteng Arena. Rosenborg ble presset lavt i banen, men Brann klarte ikke å skape noen store sjanser mot et kompakt Rosenborg-forsvar.

Istedenfor var det Rosenborg som kom nærmest scoring. En lang pasning inn i feltet fant Rosenborg-spiller Synne Skinnes Hansen. Avslutningen hennes på første touch var god, men Aurora Mikalsen vartet opp med en vel så god redning og hindret mål imot.

Etter sjansen kom Rosenborg mer med i kampen. Likevel var det Brann som var nærmest scoring mot slutten av omgangen.

Marit Bratberg Lund sitt skudd fra skrått hold ble reddet ut til corner for Brann. Den ble slått mot bakerste stolpe, der Guro Bergsvand nesten fikk headet ballen i mål. Scoring ble det ikke, og dermed var det målløst til pause i Trondheim.

Fire minutter inn i andre omgang fikk Brann frispark omtrent midt på Rosenborgs banehalvdel. Det ble slått kort til Tuva Hansen på løp på venstresiden. Hun slo ballen inn i feltet på førstetouch og traff hodet til Svava Ros Gudmundsdottir, som headet ballen kontant ned i det lengste hjørnet. Et smart frisparktrekk og 1-0!

Da en time var spilt doblet Brann ledelsen. Lisa Naalsund slo en nydelig pasning til Therese Sessy Åsland på løp i feltet. Åsland sendte ballen sikkert ned i det lengste hjørnet, og Brann ledet 2-0!

Like etterpå reduserte Rosenborg. Mikalsen feilberegnet en lang ball inn i feltet og mistet ballen ned til Emilie Nautnes, som fikk snudd seg og skutt ballen i mål via Guro Bergsvand. 2-1 og ny spenning i kampen.

Rosenborg jaktet utligning resten av omgangen, men Brann hadde god kontroll på ledelsen resten av kampen og vant 2-1 over trønderne!

Det betyr at Brann er seriemester i Toppserien 2022!

Nå gjenstår det to kamper av sesongen. Neste helg spilles serieavslutningen mot Vålerenga på Stemmemyren. Billetter finner du her.

I november venter Stabæk i cupfinalen på Ullevaal Stadion. Billetter til den kampen finner du her.