Sliteserier før ferien

Brann måtte ha to straffespark, men vant den siste kampen før ferien da HamKam ble slått borte.

Foran et bortimot utsolgt Briskeby var det Brann som startet best mot HamKam. Hjemmelaget hadde noen hjørnespark i starten, som Brann ryddet greit unna.

Etter åtte minutter kjørte Brann en hurtig overgang og Svenn Crone stormet inn i 16-meteren til HamKam. Der ble han lagt i bakken og dommer pekte på straffemerket. Som alltid når han er på banen, var det Joachim Soltvedt som skulle skyte. Keeper gikk riktig, men Soltvedts straffe var for hard og sendte Brann i ledelsen.

Både Brann og HamKam hadde store sjanser utover i den første omgangen. Brann de største, men forsøkene fra Ole Didrik Blomberg, Bård Finne, Emil Kornvig og Japhet Sery Larsen gikk enten i blokken, utenfor, i tverrligger eller ble reddet.

Branns ledelse holdt til pause, men fem minutter ut i den andre omgangen utlignet hjemmelaget på et godt frispark fra Gard Simenstad fra hjørnet av 16-meteren.

HamKam la seg dypere i banen etter utligningen, og Brann måtte prøve å tråkle seg gjennom forsvaret. Etter 73 minutter skjedde det mye. Først ble Kornvig lagt i bakken og Brann fikk nok et straffespark. Men keeper reddet forsøket fra Soltvedt denne gangen.

Men det ble hjørnespark. På det dukket Blomberg opp på bakre stolpe og sendte Brann i ledelsen igjen!

Eliteserien tar nå ferie i tre uker og neste kamp er hjemme mot Strømsgodset, fredag 28. juni klokken 19.00. Kjøp billetter her allerede nå.

Kampfakta:

HamKam–Brann 1–2 (0–1)

Mål:
0–1: Joachim Soltvedt (9. str.)
1–1: Gard Simenstad (51.)
1–2: Ole Didrik Blomberg (74.)

Eliteserien, runde 11. Briskeby stadion. Dommer: Mathias Støfringshaug, Verdal IL.  Tilskuere: 6218. Gult kort: William Kurtovic, Moses Mawa, Oliver Kjærgaard, HamKam. Sivert Heltne Nilsen, Svenn Crone, Ruben Kristiansen, Japhet Sery Larsen, Brann.

Brann (4–3–3): Mathias Lønne Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Joachim Soltvedt (Ruben Kristiansen fra 75.) –  Emil Kornvig, Sivert Heltne Nilsen (Thore Pedersen fra 59.), Felix Horn Myhre – Ole Didrik Blomberg (Eivind Helland fra 90.), Bård Finne (Aune Heggebø fra 59.), Sander Kartum (Niklas Castro fra 59.).