Sliteseier på Lerkendal

Brann ledet med to, måtte kjempe hardt, men tok en enormt viktig seier i Trondheim.

NB: Vises ikke videoen under, se videoen på YouTube her.

Foran et utsolgt Lerkendal med fantastiske rammer var det en oppstykket start på kampen. 1137 var på plass på bortefeltet.

Allerede etter 50 sekunder stoppet kampen i flere minutter grunnet røyk fra pyro.

Men da man kom i gang igjen var det Brann som gikk i angrep. Aune Heggebø ble revet ned i en duell ute på siden og Brann fikk frispark. Innlegget fra Sander Kartum fant hodet til Emil Kornvig. Danskens heading gikk rett på keeper, men Kornvig var først på sin egen retur og banket den i nettaket etter syv minutter.

Etter Branns tidlige scoring var det en stillingskrig mellom lagene. Men Brann være nære å score to ganger til før pause.

Både Heggebø og Ole Didrik Blomberg hadde muligheter alene gjennom med keeper, men ble stoppet av mesterlige redninger. Flere mål ble det ikke i første omgang.

Etter hvilen var det igjen Brann som fikk best start. Ulrik Mathisen løp inn i Rosenborgs felt og kom seg først på ballen, så ble han lagt i bakken. Dommer lot først spillet gå, men så ble han sendt til VAR-skjermen.

Det ble pekt på straffemerket, og Heggebø tok fart. Rosenborgs keeper reddet, men Heggebø plukket sin egen retur og doblet Brann ledelse etter fire minutter av den andre omgangen.

Rosenborg hadde mer marginer minutter senere. Sverre Nypan fikk skutt fra 17 meter og skuddet forandret retning i et Brann-bein. Dermed ble Mathias Lønne Dyngeland utspilt.

Rosenborg presset enormt for utligning, men Brann sto i mot og tok en solid borteseier.

Brann spiller kamp på Stadion igjen på søndag, 27. oktober klokken 19.15 mot Tromsø, og her kan man kjøpe billetter.

Rosenborg–Brann 1–2 (0–1)

Eliteserien, runde 25. Lerkendal Stadion. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF.  Tilskuere: 21.426. Gult kort: Sander Kartum, Mathias Lønne Dyngeland, Felix Horn Myhre, Brann.

0–1: Emil Kornvig (7.)
0–2: Aune Heggebø (49.)
1–2: Sverre Nypan (52.)

Brann (4–3–3): Mathias Lønne Dyngeland – Eivind Helland, Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen, Joachim Soltvedt  – Sander Kartum (Sakarias Opsahl fra 87.), Emil Kornvig, Felix Horn Myhre – Ulrik Mathisen (Bård Finne fra 87.), Aune Heggebø (Rasmus Holten fra 90.), Ole Didrik Blomberg (Mads Sande fra 82.).