Skuffende uavgjort mot Røa

Tomine Svendheim banket ballen opp i krysset, men det holdt ikke til seier mot Røa. Kampen endte 1–1.

Se høydepunktene i videovinduet over eller på vår YouTube-kanal her.

Det ville seg ikke mot Røa. Den totale dominansen i Arna på lørdag gjentok seg ikke i Stadion-varmen. Brann styrte spillet, men slet med å skape store sjanser mot et lavtliggende Røa-lag. Den første omgangen gikk rolig for seg, men like før pause gikk Justine Kielland for en lekker avslutning med utsiden av foten. Keeper så ikke ut til å ha helt kontroll, men ballen snek seg like utenfor mål.

Etter en skuffende første omgang gjorde Brann tre bytter i pausen. Det ga ingen umiddelbar effekt, for det var Røa som tok ledelsen. Et hjørnespark ble bokset ut av Aurora Mikalsen, men i returrommet lusket Røa-spiller Mari Nyhagen. Hun sendte ballen innover mot mål igjen, og en annen Røa-spiller forsøkte å styre den i mål med hodet. Headingen traff ikke ballen, men Mikalsen ble likevel satt ut av spill, og dermed snek ballen seg ned i hjørnet. 1-0 til Røa.

Brann jaktet utligning, men fant ikke helt flyten. Først etter 74 minutter kom den første virkelig store Brann-sjansen. Tomine Svendheim satte fart på venstresiden og spilte ballen hardt langs bakken inn i feltet. Der stod Amalie Eikeland, men fra fem meter satte hun ballen rett på keeper.

Fire minutter kom heldigvis utligningen. Innbytter Svendheim fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren og klinte ballen opp i motsatt kryss. En herlig scoring, og utligningen var fortjent. Brann presset og presset i sluttminuttene, men klarte ikke å score igjen. Det endte med en skuffende poengdeling.

Neste hjemmekamp spilles lørdag 25. mai klokken 15:00, og da er det Stabæk som kommer på besøk til Brann Stadion. Billetter til den kampen finnes her.

Brann–Røa 1–1 (0–0)

0–1: Mari Nyhagen (52.)
1–1: Tomine Svendheim (78.)

Toppserien, runde 8. Brann Stadion. Tilskuere: 2603. Dommer: Karoline Marie Jensen. Gult kort: Siw Døvle, Røa. Martin Ho, Brann.

Brann (3–4–3): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik (Sara Ritter fra 45.), Marthine Østenstad,  Joanna Tynnilä – Cecilie Redisch Kvamme (Johanna Renmark fra 45.), Justine Kielland, Karoline Haugland (Nora Eide Lie fra 68.), Marit Bratberg Lund (Tomine Svendheim fra 57.) – Signe Gaupset, Rakel Engesvik (Anna Aahjem fra 45.), Amalie Eikeland.