Seiret i Vestlandsderbyet

Brann kunne juble over alle tre poengene fra bortemøtet med Haugesund lørdag kveld.

NB: Vises ikke videoen over, se den på Youtube her.

Kampen i Haugesund startet med at Brann gikk rett i angrep og fikk to hjørnespark før minuttet var spilt. Men det ble ikke scoring.

Det ble det derimot etter 15 minutter. Ulrik Mathisen ble lagt i bakken i feltet, men spillet ble vinket videre. Så sjekket VAR situasjonen, og straffe ble dømt. Fra ellevemeteren gjorde Niklas Castro ingen feil og ga Brann en drømmestart.

Brann var det beste laget i minuttene etter scoringen, men så kjempet Haugesund seg mer og mer inn i kampen.

Flere ganger måtte Mathias Dyngeland i aksjon, og den ene aksjonen ble starten på en kontring. Brann tok seg frem på høyresiden, og ballen havnet inne foran mål hos Felix Horn Myhre som doblet Branns ledelse fem minutter før pause.

Etter hvilen var det ikke mange sjanser til noen av lagene i den første delen av omgangen. Brann hadde en ball i nettet på overtiden, men den ble avvinket for offside.

Brann ligger nå på andre plass, fire poeng foran Tromsø på tredje og seks poeng foran Viking. Brann har igjen to kamper, de to andre har tre.

Branns neste kamp er hjemme mot Bodø/Glimt søndag 26. november. Den er helt utsolgt, så vil du unngå å gå glipp av kamper på Stadion i 2024 bør man sikre seg partoutkort allerede nå.

Haugesund–Brann 0–2 (0–2)

0–1: Niklas Castro (16. str.)
0–2: Felix Horn Myhre (39.)

Eliteserien runde 28. Brann Stadion. Tilskuere: 8070.  Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Ulrik Fredriksen, Alexander Søderlund, Kevin Krygård,  Haugesund. Thore Pedersen, Svenn Crone, Brann.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Thore Pedersen, Joachim Soltvedt –  Frederik Børsting, Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre – Ulrik Mathisen (Sander Kartum fra 66.), Bård Finne (Aune Heggebø fra 85.), Niklas Castro (Niklas Jensen Wassberg fra 77.).