Rikke Nygard har gjennomgått en ny operasjon

Rikke Nygard har vært ute siden november i fjor, og har nå operert kneet for tredje gang.

Annonse:

Tirsdag 7. november 2023 pådro Rikke Nygard seg en alvorlig kneskade på trening. Det fremre korsbåndet var avrevet og det var skade på menisken. I løpet av året som har gått har hun gjennomgått to operasjoner og kjempet seg gjennom flere måneder med opptrening, og etter sommeren har hun deltatt i små deler av treningen på feltet.

Likevel har det ikke vært helt bra i kneet. Nygard har fått en sjelden komplikasjon i kneet kalt artrofibrose. Det vil si at kneet har tilstivnet etter korsbåndsoperasjonen, og forrige uke gikk hun gjennom en tredje operasjon for å prøve å gjenvinne full bevegelighet i kneet.

Det betyr at det nå venter 8 nye uker på krykker for Nygard, før en lengre opptrening igjen. 

– Artrofibrose er sjeldent og kan forekomme av ulike årsaker, men det er ingen kjent årsak til hvorfor Rikke har fått det. Hun har bare vært veldig uheldig. Det er en tilstand hvor man må vente til det brenner ut før man kan rette opp i det, og det er det vi har gjort nå, sier Brann-lege Asle Kjellsen.

Hvor lang opptrening det er snakk om, ønsker han ikke å spekulere i.

– Det er selvfølgelig kjedelig, men jeg håper at dette gjør at jeg kan bli helt bra igjen, og da er det verdt det, sier Rikke Nygard.

Annonse fra Eliteserien: