Poeng i Sarpsborg etter overtidsscoringer

Brann slet mot Sarpsborg 08 og kom under på overtid. Men Aune Heggebø sin scoring fire minutter på overtid reddet poeng.

Det utsolgte bortefeltet i Sarpsborg kunne fått en drømmestart på kampen, da Brann gikk rett i angrep fra avspark. Men Niklas Castro sitt forsøk etter ti sekunder gikk utenfor.

Etter ett kvarter av kampen kom hjemmelaget Henrik Meister alene gjennom med Mathias Lønne Dyngeland, men Branns landslagskeeper reddet forsøket.

De blå fikk også den neste store muligheten da en klarering fra Brann-forsvaret plutselig sendte nok en mann alene gjennom med keeper, men nok en gang var Branns keeper for god. Minutter senere gjorde Brann nok en feil i eget forsvar, Lønne Dyngeland med ny klasseredning.

I pausen klarte Brann å justere seg litt, og det ble en jevnere innledning på andre omgang.

Mot slutten klarte Brann å sette Sarpsborg 08 under press, men det var hjemmelaget som skulle score i det kampuret rundet 90 minutter. Et frispark fra siden fant hodet som Henrik Meister, og denne gangen klarte ikke Lønne Dyngeland å hindre scoring i mot.

Men fire minutter på overtid markerte to av Branns innbyttere seg. Magnus Warming kom seg fri på kanten og fikk lagt inn foran mål. Der kom Aune Heggebø seg fri og bredsidet ballen i mål.

Sarpsborg 08 fikk også utvist både treneren sin og en fysio i løpet av kampen.

Branns neste hjemmekamp i Eliteserien er ikke før i slutten av august, men torsdag 1. august kommer nederlandske Go Ahead Eagles på besøk i Conference League. Billetter til den kampen kjøpes her.

Sarpsborg 08–Brann 1–1 (0–0)

1–0: Henrik Meister (90.)
1–1: Aune Heggebø (90.)

Eliteserien, runde 15. Sarpsborg stadion. Dommer: Marius Lien, Fossum IL.  Tilskuere: XXXX. Gult kort:  Stefan Johansen, Sondre Ørjasæter, Eirik Wichne, Sarpsborg 08 Felix Horn Myhre, Aune Heggebø, Brann.

Brann (4–3–3): Mathias Lønne Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Joachim Soltvedt –  Emil Kornvig, Sakarias Opsahl (Sander Kartum fra 62.), Felix Horn Myhre – Ulrik Mathisen (Magnus Warming fra 72.), Bård Finne (Aune Heggebø fra 72.), Niklas Castro.