Ny sportslig leder for kvinnelaget

Lars Johan Myklebust er ansatt som ny sportslig leder for Brann sitt kvinnelag.

Annonse:

43-åringen kommer fra Kvinnherad, men bor for øyeblikket i Stavanger. Nå er han klar for å flytte til Bergen når han trer inn i jobben allerede fra 1. november.

– Det kommer til å bli veldig kjekt, og jeg gleder meg til å komme i gang med jobben. Jeg har bodd i Bergen i syv år tidligere, så nå blir det både spennende og gøy å komme tilbake til byen, sier Myklebust.

Mye erfaring fra ulike roller i flere klubber

Han har de siste to årene jobbet på Europatoppen, et samarbeidsprosjekt  mellom Norsk Toppfotball, Toppfotball Kvinner og Norges Fotballforbund der målet er å skape mer databasert innsikt om toppfotballen. Han har  tidligere jobbet som blant annet rekrutteringsansvarlig i akademiet til Viking, og har også hatt andre roller nasjonalt og internasjonalt både som trener og leder. 

På spørsmål om hvorfor han ønsket denne jobben i Brann, svarer han følgende:

– Slik jeg ser det, er dette en av de mest interessante stillingene i hele fotball-Norge. Jeg har gjort mange av de oppgavene denne jobben innebærer, selv om jeg ikke har hatt rollen som sportslig leder før, og det er arbeid som treffer meg godt både personlighets- og interessemessig. Brann er en stor klubb i en by med fantastisk entusiasme, sier han.

Brann er en foregangsklubb

Myklebust skryter av hvordan Brann har blitt drevet de siste årene, og mener mye ligger til rette allerede for at klubben og kvinnelaget skal ta de neste stegene. 

– Jeg mener at Brann er en foregangsklubb når det gjelder utvikling av kvinnefotball i Norge, og har et godt fundament for videreutvikling. Jeg gleder meg til å bli kjent med laget og folkene i klubben, og forenes om videre mål og ambisjoner. Jeg tror heller ikke at jeg er den eneste som kunne tenkt seg å oppleve en Champions League-kvartfinale igjen, sier han.

Gode lederegenskaper

Daglig leder i Brann, Christian Kalvenes, er veldig glad for at valget falt på Myklebust. 

– Lars Johan kommer med erfaring fra mange ulike klubber og flere forskjellige roller både i fotballen i Norge og i utlandet. Vi mener at han er riktig person for jobben på bakgrunn av hans kompetanse, men mest av alt for hans personlighet og lederegenskaper. Man kan tilegne seg kompetanse raskt, men personlighet, verdisett og lederegenskaper er mye vanskeligere å endre. Vi gleder oss veldig til å få Lars Johan med på laget, sier Kalvenes. 

Annonse fra Eliteserien: