Ny signering i Brann-akademiet
Didrik Sundsbø (28) er ansatt på fulltid som medtrener på G14 og fysisk trener i Brann-akademiet. Han blir et viktig bindeledd i den fysiske treningen mellom akademiet og A-laget. Akademiet
– Didrik kommer inn som prosjektansvarlig for fysisk trening i hele akademiet, samtidig som han skal jobbe tett opp mot G14-laget, sier faglig leder i Brann-akademiet, Tom Mangersnes.
Sundsbø har en bachelorgrad fra Høgskulen på Vestlandet i Sogndal, og har jobbet rundt A-laget til Sogndal i OBOS-ligaen de to siste årene. Tidligere har han også vært tre år i Åsane i forskjellige roller. Begge steder har han primært jobben med fysisk trening.
Rød tråd
Før nyttår ble Brede Skahjem Tokvam ansatt som assistenttrener for Brann 2, men han skal også være prosjektansvarlig for analyse i Brann-akademiet. Sundsbø får prosjektansvaret for den fysiske treningen.
– Det siste året har vi jobbet med å styrke støttefunskjonene rundt trenerne vi har i akademiet, slik at vi skal være enda bedre rustet til å utvikle gode fotballspillere, sier Mangersnes.
I fjor avsluttet Brann og investorselskapet Hardball offisielt samarbeidet, da det ikke lengre er lov med tredjeparts eierskap i fotballen. Pengene Hardball hadde igjen på konto ble brukt til å kjøpe topp moderne analyse- og treningsutstyr til akademiet som er det samme, som A-laget bruker.
– Det fysiske i fotballen blir viktigere og viktigere. I hele avdeling sport blir det viktig å forvalte verdien på de spillerne vi har på en best mulig måte, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.
Sundsbø begynte i sin nye jobb denne uken.
– Det var vanskelig å si nei. Jeg er bergenser, og har gått på stadion siden jeg var liten. Jeg ser veldig fram til å jobbe i akademiet til i brann, og det er alt av analyse - og målingsinstrumenter er på plass var en viktig faktor. Med måling av blant annet belastning, har vi mer kontroll på spillerne, og den fysiske treningen vil bli bedre, sier Sundsbø.
– Hvor vikitg er fysisk trening i dagens fotball?
– Det er blant de viktigste faktorene. For å bli bedre må man trene mye, hardt, men ikke minst riktig. Med god fysisk trening, og riktig økning i belastning over tid vil spillerne tåle både mer trening, og et tøft kampprogram. Fotballen utvikler seg, og kravene for å slå gjennom i toppfotball blir høyere og høyere. Det er her, gjennom bruk av teknologi, vi kan styrke den røde tråden mellom akademiet og A-laget. Hvor man kan bruke de fysiske kravene hos A-laget som måleverktøy i akademiet. På den måten blir broen i henhold til de fysiske kravene mellom akademiet, og A-laget kortere for spillere som kommer opp. Det er også en viktig faktor for å unngå skader.