Nominert til årets unge spiller og årets trener

Brann 2-trener Ole Martin Nesselquist og spiller Markus Haaland er nominert til prisene for «Årets trener» og «Årets unge spiller» i PostNord-ligaen.

Annonse:

Kåringen gjøres med at trenerne i PostNord-ligaen nominerer hverandre, og på «Årets unge spiller» nominerer hver trener tre spillere. Så blir de fire med flest stemmer valgt ut til en finale. 

Brann 2 har gjort tidenes beste sesong for et 2.-lag i 2. divisjon. Siden overgangen fra fire til to avdelinger har ingen andrelag tatt flere poeng på én sesong. 

Markus Haaland ble belønnet med A-lagskontrakt i Brann for sitt gode spill for Brann 2. Nå kan han også stikke av med prisen for «Årets unge spiller» i 2. divisjon. 

Her er begrunnelsene for begge nominasjonene: 

Årets trener: 

Ole Martin har i sesongen 2024 ledet Brann 2 til poengrekord for 2. lag i PostNord-ligaen siden overgangen til 2 avdelinger i 2017. Brann 2 er kvalifisert for PostNord-ligaen også i 2025, til tross for at sesongen ennå ikke er avsluttet. Dette har han gjort med en svært ung spillerstall, gjennomsnittsalderen i startelleveren til Brann 2 er i 2024-sesongen kun 18,9 år.

Samtidig har spillergruppen kvalifisert seg til sluttspill i Skandinavisk mesterskap G19, semifinale i NM G19 og finale i OBOS Nasjonal G19. Disse turneringen er ennå ikke ferdigspilt.

Ole Martin Nesselquist har sammen med teamet og spillerne sine skapt en lærings- og utviklingsorientert kultur i Brann 2,  og gjennom sesongen har 3 spillere vokst ut av spillertroppen og inn i elitefotballen; 2 spillere til egen A-stall og 1 spiller til Eliteseriespill for Kristiansund BK.

De to andre nominerte er Marius Bøe (Hødd) og Johan Andersson (Eidsvoll Turn). 

Hvem som til slutt står på toppen med den gjeve prisen og også kr 20 000,- til både trener og klubben sin blir offentliggjort nå i de siste serierundene.

Årets unge spiller: 

Markus ble belønnet med fast plass i A-stallen til SK Brann i august etter imponerende spill for Brann 2 gjennom vår- og sommersesongen. Han er en uortodoks og kreativ spiller med X-faktor i det offensive spillet sitt. I sesongen 2024 har han sin del av æren for at Brann 2 har scoret over 2 mål pr. kamp i gjennomsnitt.

Markus har gjennom sesongen vært en to-veis-spiller som «tømmer tanken» for laget sitt hver eneste kamp – uavhengig av resultat. Han utviser lederskap på og utenfor banen, i en ung spillergruppe som har satt poengrekord for 2. lag i PostNord-ligaen siden overgangen til to avdelinger i 2017.

De tre andre nominerte er Filip Andrei Oprea (Kjelsås IL), Peder Brekke (Alta IF) og Martin Håheim-Elveseter (Hødd IL)

Vinneren får 20.000 kroner og spillers klubb får 20.000 fra ligapartner PostNord!

Les mer om nominasjonene og de andre nominerte på norskligafotball.no

Annonse fra Eliteserien: