Mistet ledelsen etter uheldig selvmål

Brann tok ledelsen mot slutten av andre omgang, men et uheldig selvmål gjorde at lagene endte med ett poeng hver.

Kampbildet i starten var som forventet. Brann hadde mye ball. Haugesund ville kontre, men la seg likevel ikke like lavt som mange lag har gjort på Stadion tidligere i år.

Da åpningskvarteret nærmet seg ferdigspilt hadde Brann flere store sjanser, både fra åpent spill og på dødball. Men Haugesunds gode keeper hindret scoring.

Det gjorde også Mathias Lønne Dyngeland da Haugesund kom alene gjennom med keeper på en kontring. En glimrende fotparade hindret scoring.

Brann hadde flere muligheter til å score før hvilen, men midtveis var kampen målløs.

Ni minutter ut i andre omgang ble Niklas Castro dratt i bakken alene med keeper og dommer dømte straffe og viste ut Haugesunds Anders Bærtelsen. Men etter at VAR sjekket situasjonen ble det dømt for offside i forkant.

Hele Stadion trodde Ulrik Mathisen sendte Brann i ledelsen, men Egil Selvik vartet opp med en enormt patent redning. Men minutter senere satt ballen i mål.

Innbytter Magnus Warming ble spilt gjennom, og fra skrått hold overlistet han keeper. Stadion eksploderte.

Men Brann holdt bare på ledelsen i drøye ti minutter. Haugesund fikk frispark på hjørnet av 16-meteren. Innlegget traff hodet til Japhet Sery Larsen som var uheldig og satte ballen i eget mål.

Brann presset på for seiersmålet, men klarte det ikke. Dermed endte det med ett poeng til hvert av lagene.

Branns neste hjemmekamp i Eliteserien er ikke før i slutten av august, men torsdag 1. august kommer nederlandske Go Ahead Eagles på besøk i Conference League. Billetter til den kampen kjøpes her.

Kampfakta:

Brann–Haugesund 1–1 (0–0)

Mål:
1–0: Magnus Warming (72.)
1–1: Selvmål (84.)

Eliteserien, runde 14. Brann Stadion. Dommer: Marius Hanen Grøtta, Malmefjorden IL.  Tilskuere: 15.757. Gult kort: Niklas Castro, Brann. Sory Diarra, Egil Selvik, Sebastian Tounekti, Haugesund.

Brann (4–3–3): Mathias Lønne Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen –  Emil Kornvig, Thore Pedersen (Magnus Warming fra 69.), Felix Horn Myhre – Sander Kartum (Ulrik Mathisen fra 58.), Aune Heggebø (Bård Finne fra 58.), Niklas Castro.