Marit Bratberg Lund solgt til Benfica

26-åringen har spilt sin siste kamp i Brann-drakten, og er klar for nye utfordringer i Portugal.

Annonse:
  • Foto: Bjørn Erik Nesse

Marit Bratberg Lund kom til Sandviken før 2021-sesongen, og ble kåret til Toppseriens beste spiller da laget tok seriegull samme året. Siden Sandviken ble til Brann, har hun spilt 86 kamper og scoret 22 mål, noe som i fjor resulterte i toppscorer-tittel på laget. 

Nå er 26-åringen derimot klar for Benfica. Laget er regjerende seriemester i Portugal, og kom like langt som Brann i årets utgave av Champions League da de ble slått ut av Lyon i kvartfinalen.  

– Jeg har trivdes utrolig godt i Brann, og jeg er veldig stolt og takknemlig for å ha vært med på hele reisen her og alt jeg har fått oppleve. Ikke minst er jeg takknemlig for alle jeg har blitt kjent med i klubben og rundt laget, og de fantastiske supporterne vi har. Det er veldig trist å dra fra Brann nå, særlig midt i sesongen, men samtidig så kjenner jeg på at jeg har lyst til å prøve meg i utlandet. Nå gleder jeg meg veldig til nye utfordringer i Benfica, sier Bratberg Lund.

Sportslig leder Aleksander Olsen sier at klubben ønsket å beholde Bratberg Lund, og at det har vært samtaler frem mot sommeren mellom henne og Brann om et videre samarbeid. Samtidig forstår han at hun nå ønsker å teste seg selv i et nytt land og i en ny kultur.

– Marit har fortsatt mange år foran seg som toppspiller og hun er ekstremt glad i Bergen og Brann, så jeg blir ikke overrasket om hun kommer tilbake til klubben i en fortsatt god alder. Når vi samtidig forhandlet frem en meget gunstig overgangsavtale med Benfica, så ble dette konklusjonen. Da er det ekstra betryggende at vi har fremtidige toppspillere som kan ta over den viktige rollen Marit har hatt i samme posisjon, i blant annet bergensjenta Tomine Svendheim. Vi ønsker Marit masse lykke til og på gjensyn, sier Olsen.

Annonse fra Eliteserien: