Målkalas i årets første kamp

Brann vant 11–0 over Viking i årets første Brann-kamp. Om én uke er det klart for Champions League-kamp i Praha!

2023 ble avsluttet med poengdeling mot giganten Lyon, og om én uke kan kvartfinaleplassen i Champions League sikres i Praha. Derfor ble torsdagen tilbrakt i Vestlandshallen, hvor Brann spisset formen mot det nybakte 1. divisjonslaget Viking. Kampen ble spilt i tre omganger på 30 minutter.

Brann fikk trent mest på angrepsfotball i Åsane. Etter noen minutter med press mot Viking-boksen kom den første Brann-scoringen i 2024. Rakel Engesvik satte fart fremover, kombinerte med Johanna Renmark og plasserte ballen kontant opp i hjørnet. En fin scoring!

Ikke lenge etterpå lå ballen i målet igjen. Et innlegg fra høyresiden traff pannebrasken til Larissa Crummer, som nikket ballen i mål. Samme kvinne scoret Branns tredje mål noen minutter senere. Brann vant ballen høyt i banen og langskuddet til Crummer gikk rett forbi en utspilt Viking-keeper og i mål.

I den andre omgangen angrep Brann på høyresiden. Cecilie Redisch Kvamme slo et innlegg, og ballen endte etter hvert opp på hodet til Nora Eide Lie. Headingen hennes var svak, men likevel godt nok plassert til at keeper ikke fikk avverget scoring. 4–0 til Brann!

Det var store rom å spille i fremover, og Brann skapte sjanse på sjanse. Larissa Crummer så ut til å trives godt på topp og satte inn både fem og seks-null i den andre omgangen. Før den tredje omgangen ble hun byttet ut og erstattet av den nyinnkjøpte spissen Anna Aahjem. Hun brukte bare noen minutter på å sette inn sin første scoring for Brann, etter nydelig forarbeid av Amalie Eikeland.

Aahjem var ikke den eneste nykommeren som fikk vist seg frem i Vestlandshallen. Den finske prøvespilleren Lotta Lindström kom inn til den siste omgangen. Finnen viste fine tendenser, og da hun ble spilt alene med keeper satte hun inn Brann sin åttende scoring. Karoline Haugland satte inn 9–0, før Lotta Lindström sendte Brann opp i tosifret med sin andre scoring i kampen.

Like før slutt stanget Karoline Haugland inn sin andre scoring. Brann vant 11–0 og viste at formen er der den skal være én uke før den avgjørende Champions League-kampen mot Slavia Praha.

Skal du til Praha? Les informasjon om kampen her. Skal du ikke til Praha? Da bør du i hvert fall sikre deg billetter til hjemmekampen mot St. Pölten på Åsane Arena. Den kampen spilles 31. januar klokken 18.45, og billetter finner du her.

Husk også at du kan kjøpe partoutkort, så er du med oss hele 2024! Partoutkort finner du her.

11–0: Karoline Haugland

Treningskamp. Tre omganger på 30 minutter. Vestlandshallen. Dommer: Shahad Emad Al-Rantisi.

Brann (3–4–3): Aurora Mikalsen (Sandra Stavenes fra 60.) – Joanna Tynnilä, Sara Ritter, Natasha Anasa-Erlingsson (Amalie Eikeland fra 45.) – Cecilie Redisch Kvamme (Ragnhild Skage fra 60.), Nora Eide Lie (Justine Kielland fra 45.), Andrine Hegerberg (Karoline Haugland fra 45.), Tomine Svendheim (Marit Bratberg Lund fra 45.) – Johanna Renmark (Signe Gaupset fra 45.), Larissa Crummer (Anna Aahjem fra 60.), Rakel Engesvik.