Målfest på Stadion

Brann dominerte fra start til slutt og vant 6-0 mot Kolbotn i første hjemmekamp etter ferien!

Se høydepunktene i videovinduet over eller på YouTube her.

Kolbotn har tatt poeng i fire av de fem siste kampene deres i Toppserien, men på Brann Stadion var de aldri i nærheten av å få med seg noe. Brann tok styringen i kampen umiddelbart og var det klart beste laget i regnværet på Stadion.

En av banens beste spillere var Signe Gaupset. Hun storspilte i cupkampen mot Aalesund på onsdag og fortsatte i samme spor mot Kolbotn. Fem minutter inn i kampen satte hun fart på høyresiden før hun slo ballen inn i feltet langs bakken. Der kom Amalie Eikeland på et godt timet løp. Avslutningen hennes var nok et sleivtreff, men endte likevel opp med å gå i en perfekt bue over keeper og i mål. Brann var i ledelsen!

Bare to minutter senere kom 2-0. Brann fikk hjørnespark, Nora Lie Eghdami slo ballen inn i feltet og Kolbotn-keeperen bokset den ut. Ballen havnet rett i beina på Gaupset, som klinket ballen i mål via en Kolbotn-spiller.

Etter noen heseblesende åpningsminutter fikk Kolbotn litt mer pusterom en periode. Så, etter en knapp halvtime, kom kampens tredje scoring. Eikeland løp nedover venstrekanten og slo et strålende innlegg inn i feltet. Der var det én Brann-spiller: Stadion-debutant Lauren Davidson. Hun kom seg først på ballen og satte den sikkert i mål. Hennes andre Brann-scoring i hennes andre Brann-kamp.

Davidson fikk vist seg frem i Stadion-debuten, spesielt de gangene hun satte på turboen og løp ifra Kolbotn-forsvaret. Det førte til enorme målsjanser for Gaupset og Aahjem, men ingen av dem fikk ballen i mål. Dermed stod det 3-0 til pause.

Brann-overtaket fortsatte i andre omgang, men det var litt lavere fart i det offensive spillet enn før pausen. Først da det var et kvarter igjen av kampen begynte målsjansene - og målene - å komme. Nora Lie Eghdami driblet seg ned til dødlinjen og la ballen mot bakerste stolpe. Der var innbytter Ingrid Stenevik. Hun la ballen tilbake inn i feltet, hvor Eikeland enkelt kunne sette inn sitt andre mål for dagen.

Scoring nummer fem var utvilsomt dagens fineste. Gaupset fikk ballen på 17 meter og fyrte av en rakett som gikk via stangen og i mål. En nydelig scoring! Scoring nummer seks kom på straffe, etter at Eikeland ble lagt i bakken. Marthine Østenstad var sikker fra elleve meter. Det ble kampens siste scoring. Første hjemmekamp for høstsesongen endte med 6-0-seier!

Om én uke venter Røa i Oslo. Skal du på kamp, kan du kjøpe billetter her. Hvis ikke kan du skaffe deg billetter til neste hjemmekamp, som er mot Åsane om to uker.

6–0: Marthine Østenstad (89.)

Toppserien, runde 17. Brann Stadion. Tilskuere: 1343. Dommer: Maliha Ahmady. Gult kort: Ingen.

Brann (4–2–3–1): Aurora Mikalsen – Nea Leahtola (Ingrid Stenevik fra 69.), Marthine Østenstad, Mia Authen (Joanna Tynnilä fra 69.), Tomine Svendheim – Karoline Haugland (Andrine Hegerberg fra 89.), Nora Lie Eghdami  – Amalie Eikeland, Signe Gaupset, Lauren Davidson (Mathilde Kruse fra 57.) – Anna Aahjem (Johanna Renmark fra 57.)