Målfest og seier i Fredrikstad

Brann bøttet inn fire mål og tok en solid seier borte mot Fredrikstad. Brann klatrer med det til andreplass på tabellen. Nå venter to kamper mot FC Astana i Conference League for Brann.

•  Foto: Thomas Andersen / NTB.

NB: Vises ikke videoen under, se høydepunktene på YouTube her.

Kampen åpnet som forventet. Brann hadde ball, Fredrikstad lå i lav blokk og forsvarte seg.

Flere ganger de første 25 minuttene kom Brann seg inn i Fredrikstads 16-meter, men skuddforsøkene ble enten reddet eller gikk utenfor.

Det endret seg like før lagene skulle i garderoben for pause. Brann kombinerte seg gjennom på høyresiden. Inne i feltet fant Sander Kartum plass til å avslutte fra skrått hold og lurte ballen i hjørnet. Dermed ledet Brann til pause.

Målfest etter hvilen

Etter hvilen endret kampbildet seg. Brann hadde fremdeles mye ball i laget, men hjemmelaget måtte ha scoring og sendte flere folk i angrep. Det resulterte i flere store sjanser.

Men som det ofte er i fotball, som Brann også har erfart: misbruker man sjansene sine kommer det mål i mot. Etter 69 minutter vant Brann ballen høyt og plutselig var innbytter Mads Sande alene gjennom med keeper. Der gjorde han ingen feil og doblet Brann ledelse.

Så kom kampens beste angrep, som startet på midtbanen med at Felix Horn Myhre vendte borte halve Fredrikstad og satte fart fremover. Så var stort sett alle Branns offensive spillere involvert i en herlig tiki-taka, som endte med at innbytter Ulrik Mathisen bredsidet ballen i hjørnet.

Men Brann var ikke ferdige. En annen innbytter ville også markere seg. Bård Finne ble stusset gjennom, og alene med keeper gjorde han ingen feil.

Branns neste kamp er hjemmekampen i Conference League mot FC Astana fra Kasakhstan. Kampen spilles torsdag 22. august klokken 19.00 på Brann Stadion og billettsalget for dem uten partoutkort åpner mandag 19. august klokken 12.00. Mer informasjon her.

Branns neste kamp i Eliteserien er mot Sarpsborg 08 på Stadion søndag 1. september klokken 19.15, og billettene er allerede i salg her.

Fredrikstad–Brann 0–4 (0–1)

Eliteserien runde 19. Fredrikstad Stadion. Dommer: Rohit Saggi, Drafn.  Tilskuere: 9147. Gult kort: Sigurd Kvile, Philip Auklend, Maxwell Woledzi, Fredrikstad. Aune Heggebø, Brann.

0–1: Sander Kartum (44.)
0–2: Mads Sande (69.)
0–3: Ulrik Mathisen (79.)
0–4: Bård Finne (84.)

Brann (4–3–3): Mathias Lønne Dyngeland – Thore Pedersen (Eivind Helland fra 88.), Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, Joachim Soltvedt –  Sander Kartum (Ulrik Mathisen fra 78.),  Emil Kornvig, Felix Horn Myhre – Ole Didrik Blomberg (Magnus Warming fra 88.), Aune Heggebø (Bård Finne fra 65.), Niklas Castro (Mads Sande fra 46.).