Landslagsoppsummering: Videre i EM-kvalik, nytt innhopp og første landslagsscoring

Elleve Brann-spillere har vært på landslagssamlinger med forskjellige landslag de siste par ukene. Her kan du få en oppdatering på hvordan det har gått med alle.

Annonse:
  • Toppbilde: Branns fire spillere på G16-landslaget. Fra venstre: Matias Sekkingstad Johansson, David Steinegger, Jesper Eikrem og Mathias Klausen.

A-landslag: 

Både Mathias Dyngeland og Bård Finne var tatt ut i den norske troppen, som spilte mot Kypros borte og Spania hjemme. 

I seieren mot Kypros kom Bård Finne inn til sin tredje landskamp i sluttminuttene. Han var ikke med i troppen mot Spania. 

BB231012VG181.jpg
Bård Finne får noen siste instruksjoner fra landslagssjef Ståle Solbakken, før han ble byttet inn mot Kypros.

U18: 

Brann har med Eivind Helland og Martin Børsheim på G18-landslaget, som spiller EM-kvalifisering i Latvia. Norge startet med å slå Gibraltar 10–0 i den første kampen, før de slo Latvia 3–0 i den andre. Der startet begge Branns spillere. 

I gruppefinalen mot Ungarn endte det 2–1-seier. 

For å komme til EM må Norge gå videre fra Eliterunden som spilles til våren. Brann-utleide Rasmus Holten var også med i landslagstroppen. 

G18.jpg
Fra venstre: Rasmus Holten (utlånt til Mjøndalen), Martin Børsheim og Eivind Helland etter gruppefinalen mot Ungarn. 

U17: 

G17-landslaget har spilt en turnering i Kroatia, der de møtte Danmark, Kroatia og Nederland. 

William Kvale og Lars Remmem var med fra Brann, og i seieren i åpningskampen mot Danmark noterte Kvale seg på scoringslisten i 3–0-seieren. Det var hans første scoring for et aldersbestemt landslag.

I den andre kampen mot vertsnasjonen Kroatia endte det 1–1. Den tøffeste testen var mot Nederland, der det ble et 2–1-tap. 

U16: 

Fire Brann-spillere var med i landslagstroppen som møtte England i to privatlandskamper. 

Branns Mathias Klausen, Jesper Eikrem, David Steinegger og Matias Sekkingstad Johansson fikk alle spilletid i kampene, der Norge tapte den første og spilte uavgjort i den andre. 

Annonse fra Eliteserien: