Kontrollert seier i Oslo

Brann vant 2-0 mot Røa etter en god første omgang.

Se høydepunktene i videovinduet over eller på YouTube her.

Brann tok umiddelbart styringen mot Røa, som de gjorde mot Kolbotn på Stadion forrige uke. Etter bare fire minutter ble Amalie Eikeland spilt gjennom og var nære scoring. Brann spilte seg flere ganger forbi Røa-spillerne i åpningen. Det lå en tidlig scoring i luften.

Den kom etter tolv minutter. Et nydelig Brann-angrep endte hos Lauren Davidson. Hun dro seg forbi keeper og ble lagt i bakken. Dommer pekte helt korrekt på straffemerket. Marthine Østenstad  satte ballen sikkert ned i det venstre hjørnet, og eksilbergenserne i borteseksjonen ga god lyd fra seg!

Røa kunne svart umiddelbart, for etter en feilvurdering i Brann-forsvaret endte en Røa-spiller alene med Aurora Mikalsen. Verdens beste keeper hadde heldigvis full kontroll på avslutningen.

Resten av omgangen var det bare Brann-angrep på Brann-angrep. Noen endte i store målsjanser. Som når Brann spilte seg frem på venstresiden og slo inn i boksen. Signe Gaupset sin heading var god, men det var redningen også.

Noen minutter før pause kom scoring nummer to. Brann vendte over til Davidson på høyresiden. Hun så at Gaupset var fri sentralt og slo en perfekt pasning inn foran mål. Gaupset styrte ballen iskaldt forbi keeper og i mål. Brann ledet med to!

Også i andre omgang hadde Brann full kontroll, men sjansene kom ikke like hyppig som de gjorde før pause. På bortefeltet var det likevel topp stemning. Ikke minst når det oppstod triksekonkurranse med en Røa-supporter, og når tidligere Brann-spiller Daniel Braaten tuslet forbi.

Røa løftet seg noe mot slutten av kampen, men spesielt farlig ble det aldri. Brann kontrollerte inn seieren og vant fullt fortjent 2-0 på Røa Kunstgress!

Neste helg er det duket for byderby mot Åsane på Brann Stadion. Kampen har avspark søndag 8. september klokken 15:00, og billetter finner du her.

Røa–Brann 0–2 (0–2)

0–1: Marthine Østenstad (13.)
0–2: Signe Gaupset (38.)

Toppserien, runde 18. Røa Kunstgress. Tilskuere: 487. Dommer: Emilie Rodahl Torkelsen. Gult kort: Ingrid Stenevik, Brann. Geir Nordby, Røa.

Brann (4–2–3–1): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik (Joanna Tynnilä fra 71.), Marthine Østenstad, Mia Authen, Tomine Svendheim – Karoline Haugland, Nora Lie Eghdami (Mathilde Kruse fra 84.)  – Amalie Eikeland, Signe Gaupset (Andrine Hegerberg fra 84.), Lauren Davidson (Johanna Renmark fra 71.) – Anna Aahjem (Rakel Engesvik fra 77.)