Klubbrekord og snuoperasjon foran et fullsatt Stadion

Brann havnet under tidlig mot Molde, men snudde kampen etter en strålende andre omgang og satte med det klubbrekord med åtte strake seieren i Eliteserien.

Brann fikk en dårlig start på kampen, da Molde tok ledelsen før det var spilt fem minutter. Fredrik Gulbrandsen fikk skyte fra 17 meter og ballen humpet inn i hjørnet.

Brann fikk muligheten til å utligne før kvarteret var passert da Ulrik Mathisen ble sparket i brystet i feltet til Molde. Men Moldes keeper gikk riktig og reddet forsøket fra Sivert Heltne Nilsen.

Molde hadde en ball til i nettet etter 25 minutter, men den ble avvinket for offside. Flere mål ble det ikke før hvilen.

Men etter pause var det Brann som skulle få en perfekt åpning. Et angrep på høyresiden havnet hos Sander Kartum i feltet. Trønderen kjempet ballen med seg og banket den under keeper og i mål.

Med 20 minutter igjen å spille kriget Aune Heggenbø seg rundt på kanten. Han fikk lagt ballen inn til Felix Horn Myhre som pirket den uselvisk videre. Der kom Frederik Børsting og dunket Brann i ledelsen.

Men Branns fantastiske omgang var ikke ferdig. Heltne Nilsen vant ballen høyt, spilte frem Horn Myhre. Han serverte Mathisen som fant Kartum foran mål. Trønderen satte sitt andre for kvelden og Branns tredje med drøye ti minutter igjen av kampen.

Fire minutter på overtid fikk Molde straffe, som ble satt i mål av Martin Ellingsen.

Men det ble ikke flere mål og Brann vant sin åttende strake kamp i Eliteserien. Det er klubbrekord på øverste nivå, og har aldri skjedd før i klubbens 115-årige historie.

Husk kvinnelagets kamp i Toppserien mot Rosenborg på Stemmemyren klokken 15.00 i morgen søndag.

Og neste kamp på Stadion som er mot Odd, søndag 5. november klokken 17.00.

Brann–Molde 3–2 (0–1)

0–1: Fredrik Gulbrandsen (5.)
1–1: Sander Kartum (49.)
2–1: Frederik Børsting (71.)
3–1: Kartum (79.)
3–2: Martin Ellingsen (90. str.)

Eliteserien runde 25. Brann Stadion. Tilskuere: 16.512.  Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Sander Kartum, Aune Heggebø, Brann. Fredrik Gulbrandsen, Casper Øyvann, Oliver Petersen, Molde.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Joachim Soltvedt –  Sander Kartum, Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre – Ulrik Mathisen (Moonga Simba fra 85.), Aune Heggebø, Frederik Børsting.