Klar for finale og Skandinavisk Mesterskap

Branns G19-lag er klar for finalen i den nasjonale serien, etter å ha slått Stabæk på Nadderud torsdag ettermiddag. Det ble nervøst i første omgang, men etter en solid snuoperasjon kunne laget juble for finaleplass og seier.

Branns G19-lag kom seg til Nadderud og returoppgjøret i semifinalen i nasjonal serie for gutter 19, etter litt forsinkelser på reisen østover.

Med seg i bagasjen hadde de 2–0 å gå på, etter to sene scoringer i hjemmekampen forrige uke. Men med forsinket reise, kunne det se ut til at Branns 19-åringer også var litt forsinket i gang med kampen. For da halvtimen var passert hadde Stabæk scoret to ganger og utlignet Branns ledelse sammenlagt.

På Branns lag har mange av spillerne fått viktig erfaring fra voksenfotballen gjennom spill i 2. divisjon. Og etter en slik start på kampen, finnes det nok av eksempler i fotball-historien på lag som har endt opp med å tape kampen.

Ikke denne gjengen. Fem minutter før pause reduserte David Steinegger, og Brann gikk til pause på stillingen 2–1 til Stabæk i kampen, men med en 3–2-ledelse sammenlagt.

Tidlig i andre omgang scoret Magnus Haga for Brann, og ti minutter før slutt var snuoperasjonen komplett da Kaspa Tvedt scoret 3–2-målet.

Brann er dermed klar for finalen i nasjonal serie, som spilles senere denne måneden. Der møter de vinneren av Haugesund og Odd. De spiller først neste uke, men etter den første kampen mellom lagene endte med 3–1-seier til Odd.

Uansett hvem det bli, begge finalistene er klar for Skandinavisk Mesterskap som spilles på Marbella i slutten av året. Finalen spilles i slutten av oktober, og brann.no kommer tilbake med mer informasjon når det er klart hvem som er motstander og hvor/når finalen spilles.