Kjemper om opprykk i 3. divisjon

Søndag 6. oktober er det duket for storkamp når Brann 2s kvinnelag møter Lyngbø på bortebane til det som kan bli en avgjørende kamp i kampen om opprykk i 3. divisjon.

Annonse:

Brann 2s kvinnelag har hatt en forrykende debutsesong i 3. divisjon, og etter seieren mot Bremnes forrige kamp, troner de nå øverst på tabellen med 17 av 19 mulige seiere og 51 poeng. 

Hakk i hæl ligger Lyngbø, kun ett poeng bak. På søndag møtes de to topplagene på Lyngbø Idrettspark til det som kan være den avgjørende kampen om førsteplassen.

Brann 2-lag i storform

Forrige gang de møttes på Nymark, var det Lyngbø som vant 5–2 til tross for at Brann 2 tok ledelsen. Nå er det en revansjelysten gjeng som reiser til Laksevåg, og Brann 2 er virkelig i flytsonen. De står med 11 strake seiere, og har kun avgitt poeng mot nettopp Lyngbø og Bremnes tidligere i sesongen.

Lyngbø på sin side, gikk på sitt andre tap for sesongen da de tapte sin siste kamp mot Fyllingsdalen. Utenom den, har de kun tapt for Fana og spilt uavgjort mot Askøy. Mye tyder derfor på at dette kommer til å bli et jevnt og spennende oppgjør, med mulig opprykkskvalifisering i potten.

– Vi har skapt en prsetasjonskultur hos oss, der vi klarer å gjenskape gode prestasjoner over lengre perioder. Jentene er i fin utvikling, og nå kommer det ikke bare én, men to fine referansekamper for oss som kommer til å vise hvor langt vi er, sier hovedtrener for Brann 2, Mads André Ringvold.

Brann-supporterne mobiliserer

For like etter Lyngbø-kampen, venter en semifinale i J19-NM. Den spilles onsdag 9. oktober kl. 16.00 på Varden Amfi. Brann-supporterne er allerede i gang med mobilisering til både Lyngbø-kampen og NM-kampen, og flere har planlagt å ta turen for å heie på Brann 2-jentene.

– Det har vært flere supportere med oss på mange kamper nå, og det setter vi utrolig stor pris på. De skaper alltid god stemning og sprer både positivitet og godt humør. Det blir veldig kult å spille disse kampene med mye folk på tribunen, avslutter Ringvold.

Ta på deg Brann-skjerfet og kom og støtt jentene! Lyngbø-kampen har avspark søndag 6. oktober kl. 19.00, mens semifinalen i J19-NM spilles onsdag 9. oktober kl. 16.00 på Varden Amfi. 

Annonse fra Eliteserien: