Informasjon til bortesupportere i Nederland: Slik får du din kampbillett

Er du blant de 450 som har fått kjøpt billett til bortekampen i Conference League mot Go Ahead Eagles i Nederland? Her er informasjon om hvordan du får din kampbillett.

Annonse:
  • Toppbilde: Fra bortemøtet med AZ Alkmaar i 2023. Foto: Vincent de Vries/Bildbyrån.
  • NB: Saken er oppdatert med informasjon som Brann har blitt tilsendt av Go Ahead Eagles. Det er viktig å lese denne. Oppdateringen ble gjort tirsdag 23. juli klokken 11.00. 

Alle som har kjøpt billett gjennom Brann har gjort dette gjennom Ticketco. Det er viktig å merke seg at dette ikke er en kampbillett, så man kommer ikke inn på kamp med den. 

Koden du har mottatt fra kjøpet i Ticketco må byttes inn i en kampbillett, og det gjøres på denne måten: 

Brann-supportere samles på puben Davo Deventer i Deventer i timene før kamp. Fra klokken 15.00-16.45 vil en representant fra Brann sitte og dele ut billetter. Man må fremvise sin kvittering fra Ticketco for å få ut billetten. Vi nevner igjen: kvitteringen du har mottatt fra Ticketco er ikke en gyldig kampbillett, denne må veksles inn i en kampbillett på kampdag.

Her er mer praktisk informasjon fra Bataljonen: 

Samling for Brann-supportere

Det blir samling for Brann-supportere på Davo Deventer i timene før kamp. Her har de godt utvalg av både mat og drikke. Det blir organisert gratis busstransport fra samlingsplassen i sentrum til stadion, slik at Brann-supporterne er på stadion ca 1730, en time før kampstart.  

Transport fra Amsterdam

Mange tilreisende vil ha base i Amsterdam. På grunn av at toglinjen mellom byene er delvis stengt i denne perioden blir det organisert gratis busstransport fra Amsterdam til Deventer for Brann-supportere. Bussene går fra Amsterdam Centraal kl 1200. Møt opp seinest et kvarter før for å komme deg på buss. Bussene går også tilbake til Amsterdam etter kampen.  Du må melde deg på bussen i forkantPåmelding gjør du i Bataljonen sin nettbutikk. Følg med på Bataljonen sin nettside for mer informasjon til de som overnatter i Deventer.    

T-skjorter

Det blir salg av spesialdesignede t-skjorter til turen. Så gjør klar vippsen på puben og få deg en rykende fersk trøye til kampen og som minne om akkurat denne legendariske turen til Deventer.

Informasjon fra Go Ahead Eagles: 

Velkommen til Deventer!

25. juli spiller Go Ahead Eagles en Conference League-kamp mot SK Brann. Deventer ønsker SK Branns gjestesupportere hjertelig velkommen! Vi vil gjerne at det blir en gjestfri og trygg fotballfest for alle involverte. Derfor har vi opprettet et møtested for SK Branns supportere. Her kan dere bytte inn billettene deres og treffe hverandre før kampen. Denne siden inneholder den viktigste informasjonen dere trenger å vite.

Oppsummering av den viktigste informasjonen:
 

  • For å komme inn på stadion trenger du en gyldig billett og legitimasjon.
     
  • Det er opprettet et eget møtested for Brann-supportere i sentrum, nemlig ved et av de mest populære serveringsstedene: DAVO (Sluisstraat 6 i Deventer).
     
  • Møtestedet åpner klokken 12.00 og stenger klokken 18.00.
     
  • Det er kun på ølbryggeriet DAVO (Sluisstraat 6 i Deventer) at du kan bytte inn billettene dine til inngangsbilletter til Go Ahead Eagles’ stadion. Det er opprettet et billettkontor for dette formålet.
     
  • Du får kun adgang til stadion hvis du ankommer med en av de spesielle bussene. Disse bussene går fra kl. 17.00 fra møtestedet DAVO til stadion. Du vil da være på Adelaarshorst, Go Ahead Eagles' stadion, rundt kl. 17.30.
     
  • Etter kampen går det busser til Deventer stasjon eller direkte til Amsterdam sentralstasjon. Disse bussene går fra Go Ahead Eagles' stadion.
     
  • Telefonnummer for nødsituasjoner: 112.

Regler i byen og på stadion
For at vi skal få en trygg fotballfest gjelder det også regler i Nederland. Det er ikke tillatt å være påvirket av alkohol eller narkotika på offentlig sted og slik være til sjenanse for andre.  Alt fyrverkeri (knall-, pynte- og røykefyrverkeri) er forbudt. Vær oppmerksom på at det er forbudt å røyke på de fleste steder.

Transport fra Amsterdam til Deventer og tilbake
 De fleste Brann-supporterne kommer til å ankomme til eller overnatte i Amsterdam. Det er derfor
satt opp et ekstra transporttilbud. Fra og med kl. 11.30 står der 4 busser klare til å kjøre dere til møtestedet DAVO.

Bussene kjører senest kl. 12.00 fra bussholdeplassen «De Ruijterkade», på baksiden («IJ-siden») av Amsterdam sentralstasjon. Bussene er merket med logoene til SK Brann og GAE (Go Ahead Eagles) på bussenes frontruter. Obs: Det er begrenset antall plasser!

Etter kampen går det busser direkte fra stadion i Deventer til Deventer stasjon og Amsterdam sentralstasjon.

Togtransport til Deventer
 Nederlendere er glade i å reise med tog. Derfor er togsystemet i Nederland et av de beste i Europa. Det største togselskapet i Nederland heter Nederlandse Spoorwegen (NS). Du kan kjøpe billett på nettet eller på stasjonen du skal reise fra. Det er også mulig å reise med bankkort som er aktivert for kontaktløs betaling, husk da å sjekke både inn og ut.
 
Deventer nås best med tog fra alle deler av Nederland. Du kan finne engelskspråklige reiseråd på nettsidene til NS.

Rute til fots fra Deventer stasjon til DAVO
Følg skiltene med «Uitgang Centrum» når du forlater stasjonen. Det tar ca. 15 minutter å gå fra stasjonen i Deventer til DAVO. På kartet nedenfor kan du se den raskeste ruten.

 

 

Velkomsthilsen fra borgermester Ron König

«Bergen er like stolt av SK Brann som Deventer er stolt av Go Ahead Eagles. Derfor ønsker vi SK Branns supportere hjertelig velkommen til vårt vakre Deventer. Byene våre har en felles historie som går langt tilbake i tid. Vi er derfor ekstra stolte over at fotballklubbene våre møtes. Vi ønsker dere alle en riktig god kamp, og kom gjerne tilbake neste gang for å nyte den vakre byen vår: gammelt vennskap, nye venner!
 

Historie Bergen-Deventer
Båndet mellom Bergen og Deventer strekker seg langt tilbake i tid. Allerede på 1300-tallet drev kjøpmenn i Deventer handel med den norske byen Bergen. De ble kalt Bergensreiserne. Deres viktigste handelsvare var tørrfisk (nederlandsk: stokvis). Tørrfisk er navnet på torsk som ble hengt på stokker for å tørke. Tørrfiskhandelen var så viktig at enkelte kjøpmenn til og med bodde i Bergen i lange perioder. På de årlige markedene i Deventer var tørrfisk et av hovedproduktene. I middelalderen var fisk den mest utbredte maten for folk flest.

Bergensreiserne hadde sitt eget gildehus, herberget Sint Olof i Lange Bisschopstraat, på hjørnet av Sandrasteeg. Lebuïnus-kirken hadde et kapell viet til deres skytshelgen Sankt Olof. På et hvelvmaleri i Olofskapellet kan man se Bergensreisernes våpenskjold, som besto av en halv ørn og en tørrfisk med krone. Man finner også et minne om Bergensreiserne i Noordenbergstraat. Høyt opp på et gammelt pakkhus kan man se et skilt i form av en kronet tørrfisk.
 

Annonse fra Eliteserien: