Hvem var best og verst på sortering på bortefeltet i år?

Gjennom året har Brann målt hvor godt bortesupporterne har sortert bosset sitt etter kamp. Her ser du hvem som ble «seriemester» og hvem som hadde «rykket ned» i «Bærekraftsligaen 2023».

Annonse:

Dersom du har vært på kamp på Brann Stadion denne sesongen, så har du kanskje lagt merke til et nytt boss-spann som har vært merket «Brus- og kaffebeger».

Dette spannet har faktisk vært et forskningsprosjekt for å finne ut av hvor mange av koppene fra kiosksalget som publikum kaster i riktig spann.

Etter hver hjemmekamp har forskere fra Norges Handelshøyskole gått nøye gjennom disse spannene og funnet ut nøyaktig hvor mange kopper som har blitt kastet her. Når man også vet hvor mange engangskopper som er solgt i kioskene på hver tribune, så har det nå gitt svarene på hvor god sorteringsgraden er på hver tribune i hver kamp.

– NHH presenterte prosjektet i starten av 2023 og vi i Brann syntes ideen var veldig god. De aller fleste klubbene har i dag sortering på Stadion, men få av klubbene tenker over hvordan supporterne sorterer. Det nytter ikke å ha sorteringsmulighet, hvis ingen treffer riktig. Da vil alt gå som restavfall og vi er like langt. Dette prosjektet har hjulpet oss å forstå hva som skal til for at bortesupporterne skal sortere mer riktig. Vi hadde en formening om at de kampene der bortelaget vant på Stadion, skulle ha en påvirkning på resultatet – men det har vi ikke fått testet skikkelig ut. Vi har vunnet alle kampene på Stadion utenom èn, sier Therese Andvik Rygg som er kommersiell leder i Brann. 

Disse spannene har også blitt plassert på bortetribunen, og dermed kan vi nå avsløre hvilke av bortelagenes supportere som er best på å sortere.

– «Bærekraftsligaen 2023» med måling av sorteringsgraden på bortefeltet er en del av et større prosjekt på Stadion, der vi har målt sorteringsgraden på alle tribunene. Vi har blant annet sett på hvor mye som sorteres på hver tribune og hva elementer som været, kamptidspunkt, resultat og antall tilskuere har å si for sorteringsgraden. Svarene på alt dette vil bli presentert neste år, sier Siv Skard, som er professor i markedsføring på NHH og prosjektleder for «Bosset ska hem»-prosjektet på Stadion. 

Under her Bærekraftsliga-tabellen for 2023 på Brann Stadion.

Gratulerer til Odd, som stakk av med en soleklar seier! 

Merk: Tellingen startet andre hjemmekamp, så dessverre har ikke Haugesund blitt inkludert i årets bærekraftsliga. 

– Vi gratulerer Odd med seieren. Odd har et bevisst forhold til bærekraft som klubb, som også har smittet over til supporterne. Jeg vil også nevne BodøGlimt. De hadde med egne poser og ryddet etter seg. Det setter vi stor pris på, men vi måtte åpne alle posene etterpå og sortere det riktig. Vi gleder oss til neste sesong, da tror jeg Bodø Glimt vil være helt i teten, avslutter Andvik Rygg.

Glimt.jpg
Bodø/Glimt hadde samlet alt bosset fra bortefeltet under årets siste hjemmekamp, men det var ikke kildesortert og dermed endte de langt nede på sorteringstabellen i 2023.

 

Annonse fra Eliteserien: