Hjemmetap før landslagspausen

Brann kom under tidlig og klarte ikke å snu det hjemme mot Sarpsborg 08. Dermed tar Brann landslagspause med null poeng.

Brann fikk en dårlig start i hjemmemøtet med Sarpsborg 08. Etter et Brann-hjørnespark satte gjestene fart på kontring. Sondre Ørjasæter ble spilt gjennom alene med keeper og sendte bortelaget i ledelsen før det var gått ti minutter.

Et par minutter senere fikk Brann sjansen til å utligne på en kontring, men Ole Didrik Blombergs skudd ble reddet av keeper.

Utover dette var det lite å skrive hjem om etter den første omgangen på Stadion.

Brann gjorde tre bytter i pausen. I andre omgang spilte Brann seg fint inn i feltet til Sarpsborg 08 da timen neste var nådd på kampuret. Felix Horn Myhre gikk i bakken og ropte på straffe. Dommer sa først nei, men etter en titt på VAR-skjermen ble det straffe. Da satte Niklas Castro sikkert i mål.

Men gjestene skulle nok en gang straffe Brann på en kontring. På samme måte som i første omgang ble Brann kontret på etter et hjørnespark. Niklas Sandberg sendte bortelaget i ledelsen igjen fem minutter etter Branns utligning.

Vondt gikk til verre for Brann med i underkant av et kvarter igjen i av kampen. Gjestene fikk straffe og Stefan Johansen sendte Mathias Lønne Dyngeland feil vei. Flere mål ble det ikke, og dermed tok Sarpsborg 08 med seg alle poengene hjem.

Branns neste på Stadion i Eliteserien er hjemme mot KFUM, onsdag 18. september. Billetter er i salg her.

Brann–Sarpsborg 08 X–X (0–1)

Eliteserien, runde 21. Brann Stadion. Dommer:  Sigurd Smehus Kringstad, IL Valder.  Tilskuere: 14.307. Gult kort: Japhet Sery Larsen, Brann. Aimar Hazar Sher, Anders Hiim, Sarpsborg 08.

0–1: Sondre Ørjasæter (10.)
1–1: Niklas Castro (57. str.)
1–2: Niklas Sandberg (62.)
1–3: Stefan Johansen (77. str.)

Brann (4–3–3): Mathias Lønne Dyngeland – Thore Pedersen, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen (Eivind Helland fra 77.), Joachim Soltvedt (Ruben Kristiansen fra 46.) –  Mads Sande (Sander Kartum fra 46.),  Emil Kornvig, Felix Horn Myhre – Ole Didrik Blomberg, (Ulrik Mathisen fra 75.) Aune Heggebø (Bård Finne fra 46.), Niklas Castro.