Historisk seier i Østerrike!

Brann vant sin første kamp i Champions League!

Brann tok styringen i St. Pölten! De var aggressive i presset sitt og trygge med ballen, mens østerrikerne stort sett ble løpende etter Brann-spillerne. Likevel slet Brann med å skape store sjanser i den første omgangen. En Stenevik-heading i tverrliggeren på hjørnespark var det nærmeste de kom scoring.

​​​​​​​St. Pölten hadde også sine sjanser i den første omgangen, uten at det ble veldig farlig. Lagene gikk til pause med 0-0, og det var egentlig litt skuffende etter en omgang Brann hadde dominert. Her var det jo alle muligheter til å ta tre poeng!

Det skjønte Martin Ho og Brann-laget, for sjansene kom umiddelbart i andre omgang. Rakel Engesvik driblet seg gjennom hele St. Pölten, Amalie Eikeland fyrte av et farlig skudd og Marit Bratberg Lund svingte et hjørnespark nesten rett i mål. En god start på omgangen!

Så kom tidenes første Brann-scoring i Champions League. Signe Gaupset kriget til seg en ball på høyresiden, dro seg innover mot mål og serverte den til Rakel Engesvik foran mål. Hun kunne enkelt sette ballen i det åpne målet. Brann ledet 1-0 i Østerrike!

Gaupset var påskrudd, for noen minutter senere kom hun plutselig alene med keeper etter en forsvarstabbe hos østerrikerne, men keeper reddet. Omtrent midt i omgangen kom Brann til nok en kjempesjanse, da de kombinerte seg omtrent helt inn i mål. St. Pölten fikk avverget scoring i siste liten, igjen.

Og så kom utligningen, mot spillets gang. Et knallhardt skudd fra 24 meter, stang inn. Surt!

Etter utligningen skapte Brann så mange store sjanser at man mistet helt tellingen. Heldigvis ble det scoring av en dem. Et hjørnespark mot bakerste stolpe traff pannebrasken til Natasha Anasi-Erlingsson, som headet ballen bort i det lengste hjørnet. Brann var i ledelsen igjen!

Ledelsen kunne ha vært mye større, men de ledet bare med ett mål fem minutter før slutt. Derfor var det helt avgjørende at Aurora Mikalsen vartet opp med en superredning da St. Pölten fikk avsluttet fra kort hold. Verdens beste keeper sørget for at ledelsen holdt hele veien inn. Brann vant 2-1 i debuten i Champions League!

Nå må vi fylle opp Brann Stadion til Champions League-kampen mot Slavia Praha! Den kampen spilles onsdag 22. november klokken 18.45. Champions League på Stadion kan du bare ikke gå glipp av. Ta med deg alle du kjenner og kjøp billetter her.

Kampfakta:

St. Pölten–Brann 1–2 (0–0)

Mål:
0–1: Rakel Engesvik (56.)
1–1: Mária Mikolajová (67.)
1–2: Natasha Anasi-Erlingsson (78.)

Champions League, gruppespill. NV Arena. Dommer: Riem Hussein. Gult kort: Karoline Haugland, Larissa Crummer, Natasha Anasi-Erlingsson, Brann.

Brann (3–4–3): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik (Natasha Anasi-Erlingsson fra 69.), Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä – Amalie Eikeland, Justine Kielland, Karoline Haugland (Nora Eide Lie fra 69.), Marit Bratberg Lund – Signe Gaupset (Maria Brochmann fra 80.), Larissa Crummer, Rakel Engesvik (Johanna Renmark fra 69.).