Har forlenget med tre år

Brann og Niklas Castro er enige om en ny kontrakt. Den nye avtalen strekker seg ut 2027.

Annonse:

– Jeg trives godt her og har det veldig fint i Bergen. Det er utrolig deilig å få kontrakten i orden, og jeg gleder meg til å fortsette og bygge videre på det vi har startet her, sier Niklas Castro til brann.no.

Det har vært en stor «snakkis», i media, sosiale medier og i Bergen generelt den siste tiden. Hva skjer med kontrakten til Castro, som går ut etter årets sesong? Lørdag kom svaret: Den er forlenget, og angrepsspilleren satte signaturen sin på en ny avtale med Brann som gjelder ut 2027-sesongen.

Grunnet gult kort mot FK Haugesund har han karantene og må stå over helgens storkamp mot Rosenborg på Lerkendal. Men nå er får han flere muligheter til å møte trønderne i årene som kommer. Og han er klar til hjemmekampen mot Tromsø, søndag 27. oktober klokken 19.15, som man kjøper billetter til her.

Kontrastfylt år

Våren 2022 forberedte Brann seg til en sesong der de skulle rykke opp igjen fra OBOS-ligaen. Aalesund hadde gått andre veien og var klar for Eliteserien. Likevel valgte Niklas Castro å bytte ut Eliteserie-spill i Ålesund, med OBOS-spill i Brann.

De tre siste årene har han vært med på å rykke opp, vinne cupen, ta sølv i serien og spilt kvalifisering til Conference League to år på rad.

I de siste kampene i Eliteserien har han scoret på bestilling og levert sylfrekke målgivende pasninger. Men året startet tungt for angriperen, som gikk inn i den nye sesongen skadet.

– Jeg hadde vondt hele tiden, og stadige tilbakeslag. Det var en periode det var veldig tungt for hodet og jeg var usikker på om jeg orket mer, sier han.

Men med støtte fra samboer, familie og laget ble han kvitt skadeplagene. Han har funnet en gryende kampform og har vært ekstremt viktig for Branns gode poengfangst i høst.

Det å entre Stadion-matten til kamp betyr mye for 28-åringen.

– Jeg føler stolthet av å ha på meg Brann-drakten og gå ut på Stadion og spille for Bergen. Selv om jeg ikke er bergenser, føler jeg meg hjemme her. Det er noe spesielt med fotballen her. Den betyr mye for mange og det finner man ikke mange andre steder, sier han.

At han nå skal gjøre nettopp det, ta på seg Brann-drakten og spille for Brann og Bergen, gleder også sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen.

– Dette er en viktig signering for oss å få på plass, og vi er veldig glad for at Niklas blir med oss i flere år til. Han hadde en tøff start på året, der han var mye skadet. Men han har jobbet seg gjennom det og den siste tiden har han fått vist hva han er god for. Vi gleder oss over at han blir en del av Brann også i tiden som kommer, sier Ludvigsen.  

Annonse fra Eliteserien: