Godt utgangspunkt etter bortekampen i Nederland

Verken Brann eller Go Ahead Eagles klarte å sette ballen i mål i løpet av kampens 90 minutter. Dermed stiller lagene likt før neste ukes kamp på Stadion, der vinneren går videre til tredje runde.

På De Adelaarshorst startet det jevnt på banne, men etter ti minutter hadde Brann kampes første skudd på mål. Ett angrep på høyresiden endte med at Niklas Castro fikk prøve skuddfoten, men hjemmelagets keeper var raskt nede og reddet.

Fem minutter senere fulgte hjemmelaget samme oppskrift, men Mathias Lønne Dyngeland hadde full kontroll fra avslutningen i god posisjon.

Så jevnet kampen seg ut, der begge lag byttet på å holde ballen i laget i lengre perioder. Det var målløst til pause.

Etter hvilen fortsatte det mye i samme stilen. Men i avslutningsøyeblikkene var begge lag enten for unøyaktige eller keeperne ordnet opp.

Brann fikk en god mulighet på frispark på overtid, og Go Ahead Eagles ble redusert til ti mann. Ole Didrik Blomberg stormet gjennom og var på vei alene med keeper da han ble revet ned. Frisparket gikk i muren, og dermed ebbet kampen ut i 0–0.

Det gir Brann et strålende utgangspunkt for neste ukes returkamp. Hvem som går videre, og møter vinneren av St. Mirren (Skottland) og Valur (Island) blir klart i Bergen torsdag 1. august klokken 19.00. Billetter kjøpes her.

Go Ahead Eagles–Brann 0–0 (0–0)

Conference League, 2. kvalifiseringsrunde., kamp 1. De Adelaarshorst. Dommer: Denys Shurman, Ukraina.  Ti. Rødt kort: Enric Lansana, Go Ahead Eagles. Gult kort: Emil Kornvig, Brann.

Brann (4–3–3): Mathias Lønne Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, Joachim Soltvedt –  Thore Pedersen (Sakarias Opsahl fra 60.), Emil Kornvig, Sander Kartum – Niklas Castro (Mads Sande fra 84.), Aune Heggebø (Bård Finne fra 84.), Magnus Warming (Ole Didrik Blomberg fra 60.).