Fullstendig dominans i Arna

Brann vant 10–0 i solskinnet på Arna Idrettspark.

En solid gjeng med Brann-supportere hadde møtt opp i Arna for å hente tre nye poeng i Toppserien. De fikk se et Brann-lag som dominerte fullstendig mot tabelljumbo Arna-Bjørnar. Brann tok tak i kampen fra starten av, mens Arna-Bjørnar ble liggende med samtlige spillere i og rundt egen sekstenmeter.

Arna-Bjørnar-keeper Hanne Larsen hang med på notene i åpningsminuttene, men så kom målene som perler på en snor. Den første var det Marit Bratberg Lund som stod for. Etter 13 minutter fikk hun ballen i boksen og satte den sikkert bort ved nærmeste stolpe med høyrefoten. Noen minutter senere var Rakel Engesvik på farten. Hun tok ballen med seg fremover og banket den ned i det venstre hjørnet.

Kampens tredje mål kom rett før halvtimen var spilt. Signe Gaupset slapp ballen perfekt videre til Amalie Eikeland, som gjorde alt riktig alene med keeper. Det fjerde målet var av det heldige slaget. Keeper Larsen glapp ballen i egen sekstenmeter, slik at Eikeland enkelt kunne sette ballen i det åpne målet.

Den femte scoringen kom rett før pause. Brann rullet opp på venstresiden, tomålsscorer Eikeland slo et godt innlegg og Anna Aahjem stod akkurat der hun skulle stå. Ballen gikk i mål for femte gang på en omgang, og Brann gikk til pause med en suveren ledelse.

Dominansen fra første omgang roet seg noe etter pause. Etter 20 målløse minutter satte Johanna Renmark inn 6-0 på absurd vis. Et klareringsforsøk fra Arna-Bjørnar traff låret til Renmark, og ballen gikk så i en bue over keeper og i mål. Fire minutter senere stod det 7-0. Verdens beste trønder dunket ballen ned i hjørnet - sitt andre mål for dagen.

I andre omgang kom Ellinor Blåsternes og Leah Skeistrand Garen, begge født i 2006, inn for Brann. Begge to klarte seg glimrende i debuten for Brann, og Garen noterte seg til og med for en scoring. Hun vant ballen, tok den med seg og banket den opp i nettaket fra skrått hold. En nydelig scoring, og Brann ledet 8-0.

Så kom scoring nummer ni og ti. Først et selvmål, så en herlig Aahjem-avslutning bort i hjørnet. Brann ga seg på 10-0. En godt gjennomført bortekamp i strålende solskinn foran et fantastisk bortepublikum. Tusen takk til alle som tok turen til Arna!

Vi håper alle også har tenkt seg på neste hjemmekamp, som spilles allerede onsdag 15. mai klokken 18:00. Da kommer Røa på besøk til Brann Stadion. Bli med på å fotballfest på Stadion dagen før dagen før dagen - billetter finner du her!

Eller enda bedre: Kjøp partoutkort, så er du med oss hele 2024!

0–10: Anna Aahjem (81.)

Toppserien, runde 7. Arna Stadion. Tilskuere: 854. Dommer: Stine Margrete Jensen. Gult kort: Justine Kielland, Sara Ritter, Brann. Stine Hovland, Nora Nøss, Arna-Bjørnar.

Brann (3–4–3): Aurora Mikalsen – Sara Ritter, Marthine Østenstad,  Joanna Tynnilä – Amalie Eikeland, Justine Kielland (Nora Eide Lie fra 45.), Karoline Haugland (Natasha Anasi-Erlingsson fra 45.), Marit Bratberg Lund (Johanna Renmark fra 33.) – Rakel Engesvik (Leah Skeistrand Garen fra 71.), Signe Gaupset (Ellinor Blåsternes fra 62.), Anna Aahjem