Før kampen: Strømsgodset-Brann

Tøff bortekamp venter! Les deg opp om alt du trenger å vite før bortekampen mot Strømsgodset.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen.
  • Foto: Paul S. Amundsen/NTB.

Kampen spilles på Marienlyst stadion søndag 4. august klokken 17.00, og vises på TV 2 Play. Det blir et godt besøkt bortefelt også, og ledige billetter der finner man her.

Etter en storslått Europa-kveld på Stadion torsdag, venter nå en viktig seriekamp. Vi ligger nå på tredjeplass på tabellen, og trenger alle poeng vi kan få for å holde tritt i medaljekampen. Vi er inne i en hektisk periode med kamper slag i slag. Neste utfordring som venter, er Strømsgodset på Marienlyst. 

Strømsgodset leverte en solid defensiv oppvisning da de besøkte Stadion i juni, og fikk med seg ett poeng fra det målløse oppgjøret. Drammenserne har dog vist svak form den siste tiden. På sine siste fem kamper har de bare plukket to poeng. Så jevn som tabellen er i nedre halvdel, er Strømsgodset bare to poeng over nedrykksplassering, selv om de for øyeblikket ligger på åttende plass.

Det er altså to lag som er meget sultne etter poeng som møtes i Drammen. Vi har kun tapt en kamp på bortebane til nå i år. Forrige seriekamp reddet vi poenget på tampen av overtiden, etter å ha kommet under borte mot Sarpsborg. Søndag kan vi få et gjensyn med vår tidligere angrepsspiller Marcus Mehnert, som nå spiller for Strømsgodset.

Vi har dessverre hatt stusselig poengfangst på denne bortebanen de siste årene. Men det er fortid, og søndag kan vi bryte denne trenden. Strømsgodset har kun vunnet to av sine syv hjemmekamper til nå i år. Med trøkket fra torsdagens herlige Europa-kamp friskt i minnet håper vi å fortsette på seierssporet i Drammen!

Siste fem bortekamper mot Strømsgodset:

  • 2023: Strømsgodset – Brann 3-0
  • 2021: Strømsgodset – Brann 3–1 Aune Heggebø
  • 2020: Strømsgodset – Brann 3–1 Gilbert Koomson
  • 2019: Strømsgodset – Brann 6–0
  • 2018: Strømsgodset – Brann 1–1 Kristoffer Barmen

Skader og suspensjoner

Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Moonga Simba, Svenn Crone og Martin Hellan er ute med skader. Japhet Sery Larsen mistet forrige kamp med trøbbel i et kne. Emil Kornvig, Japhet Sery Larsen og Svenn Crone er alle ett gult kort unna å bli ilagt en kamps karantene. Søndag klokken 15.45 presenteres laguttaket til kampen.

 

 

Annonse fra Eliteserien: