Før kampen: Sarpsborg 08–Brann

Viktige poeng skal kjempes om på Østlandet! Les deg opp om alt du trenger å vite før borteoppgjøret mot Sarpsborg.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen.
  • Foto: Vegard Grøtt/Bildbyrån.

Kampen spilles på Sarpsborg Stadion lørdag 20. juli klokken 18.00, og vises på TV 2 Play. 

Vi måtte nøye oss med ett poeng i forrige helgs vestlandsderby, da et uheldig selvmål ga gjestene våre utligningen de jaktet. Vi har gått på noen frustrerende poengtap de siste ukene, men det er stadig meget jevnt i medaljekampen. Nå venter Sarpsborg 08 på bortebane.

Sarpsborg 08 har vært i nedrykksstriden mesteparten av sesongen, men har etter sommerpausen funnet formen. Etter at deres hovedtrener dro til svensk fotball midtveis i sesongen har Sarpsborg ansatt Christian Michelsen som hovedtrener. Han har vunnet to av sine første tre kamper med klubben. De ligger nå over nedrykksstreken, men bare med to poeng.

Joachim Soltvedt kjenner helgens motstander godt. Han spilte over tre sesonger i Sarpsborg før vi hentet han hem til Bergen i fjor sommer. Siden forrige kamp har vi forsterket oss med midtbaneeleganten Sakarias Opsahl, som var en sentral brikke i Tromsø-laget som tok medalje i fjor. Han kan få sin debut lørdag.

Vi har de siste årene hatt gode resultater på denne bortearenaen, men tapte her i fjor. Det kan vi revansjere lørdag, når viktige poeng står på spill for begge lag. Det ligger an til å bli et meget spennende race om medaljeplasseringene, og ingenting hadde passet bedre enn å finne tilbake til vinnersporet nå.

Siste fem bortekamper mot Sarpsborg:

  • 2023: Sarpsborg 08 – Brann 2–1 Bård Finne
  • 2021: Sarpsborg 08 – Brann 0–0
  • 2020: Sarpsborg 08 – Brann 0–1 Gilbert Koomson
  • 2019: Sarpsborg 08 – Brann 1–1 Taijo Teniste
  • 2018: Sarpsborg 08 – Brann 1–2 Sivert Heltne Nilsen, Vito Wormgoor

Skader og suspensjoner

Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Emil Kornvig, Japhet Sery Larsen og Svenn Crone er alle ett gult kort unna å bli ilagt en kamps karantene. Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Mads Sande, Moonga Simba, Ole Didrik Blomberg og Joachim Soltvedt har vært ute med skader. Om noen av dem har kviknet til får vi vite når laguttaket til kampen presenteres lørdag 16.45.

Annonse fra Eliteserien: