Før kampen: Sandefjord–Brann

Nye viktige poeng skal kjempes om! Les deg opp om alt du trenger å vite før borteoppgjøret mot Sandefjord.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Bjørnar Morønning/NTB.

Kampen spilles på Jotun Arena søndag 29. oktober klokken 17.00, og vises på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play. 

For en deilig kveld på Stadion! Nok et lag er sendt tomhendt hjem fra Bergen, og vi står nå med vanvittige åtte serieseire på rad. Med fem kamper igjen av sesongen besitter vi bronseplassering på tabellen, med Tromsø jagende hakk i hæl på fjerdeplass. Nå venter Sandefjord og Jotun Arena.

Sandefjord ligger for øyeblikket under nedrykksstreken og kjemper for overlevelse i Eliteserien. Dermed er det to lag med mye å spille for som møtes søndag. Helgen som var produserte Sandefjord tre mål i borteoppgjøret sitt mot Bodø/Glimt, men endte med å gå på et knepent tap mot serielederne. Det gjør at Sandefjord nå står med fire tap på rad, og vil være sulten etter å bryte denne rekken når vi kommer på besøk. Tross laber poengfangst later Sandefjord til å spille jevnt mot de fleste motstandere.

Helgens motstander er et av kun tre lag som har hentet med seg poeng fra Brann Stadion i år, i vårt eneste målløse oppgjør denne sesongen. Nå har vi muligheten til å revansjere poengtapet på deres hjemmebane. Søndag kan vi treffe igjen Gilbert Koomson, som ble Sandefjord-spiller i vinter. I tillegg kjenner Eirik Holmen Johansen klubben godt, da han har to opphold i Sandefjord bak seg.

Borteoppgjøret mot Sandefjord har bydd på en rekke spennende og jevnspilte kamper de siste årene. Sist vi stakk av med hele potten her var i 2018. Søndag hadde vært et ypperlig tidspunkt å gjenta det på, når vi nå jakter edelt metall, Europa-spill og vår niende Eliteserie-seier på rad!

Siste fem bortekamper mot Sandefjord:

  • 2021: Sandefjord–Brann 2–2 Aune Heggebø, Bård Finne.
  • 2020: Sandefjord–Brann 3–3 Robert Taylor, Petter Strand, Fredrik Haugen.
  • 2018: Sandefjord–Brann 0–1 Petter Orry Larsen.
  • 2017: Sandefjord–Brann 0–1 Deyver Vega.
  • 2010: Sandefjord–Brann 1–4 Eirik Bakke, Petter Vaagan Moen, Diego Guastavino, Erik Huseklepp.

Skader og suspensjoner

Ole Didrik Blomberg, Mads Sande, Thore Pedersen, Magnus Warming og Niklas Castro har vært ute med skader. Om noen av dem rekker å bli klar for kamptroppen mot Sandefjord får vi vite søndag 15.45, når laguttaket presenteres.

Sander Kartum må stå over helgens kamp etter å ha fått sesongens sjette gule kort under hjemmeseieren mot Molde. Fredrik Pallesen Knudsen og Sivert Heltne Nilsen er ett gult kort unna å bli pålagt en kamps karantene.

Annonse fra Eliteserien: