Før kampen: Rosenborg–Brann

Pausen er over – storkamp venter! Les deg opp om alt du trenger å vite før bortekampen mot Rosenborg.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen.
  • Foto: Marius Simensen/Bildbyrån.

Kampen spilles på Lerkendal søndag 20. oktober klokken 14.30, og vises på TV 2 Play. Kamper er utsolgt, det gjelder også bortefeltet. 

Tre uker etter at vi slo Haugesund på bortebane i Eliteserien, er det nå endelig tid for kamp igjen. Avbrekket fra kampprogrammet har blitt benyttet til treningskamp mot Haugesund på Stadion, hvor skåringer fra Aune Heggebø og Niklas Castro sørget for seier. Samtidig har Felix Horn Myhre og Mathias Dyngeland vært med på nye oppdrag med A-landslaget. Eivind Helland og Rasmus Holten har vært med U21-landslaget. Nå er det Eliteserie-fotball på menyen igjen, og en thriller av en høst står foran oss.

Etter seieren i Haugesund bevarte vi vår andreplass på tabellen, mens Viking og Molde jager like bak oss. Hvert poeng vi tar kan få avgjørende betydning i den tette kampen i teten av tabellen, der medaljenekampen lever for fullt. Med to plasseringer som gir mulighet til Champions League-kvalifisering er det ekstra mye i potten når vi nå går inn i innspurten av årets Eliteserie-sesong. Nå venter et storoppgjør på Lerkendal.

Etter en svak start på sesongen har Rosenborg har vist fryktinngytende form den siste tiden, og står med seks seiere på de sine siste syv kamper. Dermed har trønderne for alvor meldt seg på kampen om plasseringene som gir Europa-spill til neste år. Rosenborg har tatt nest flest poeng på hjemmebane i ligaen, med sine ni seire på tolv kamper. Eirik Horneland kjenner helgens motstander ekstra godt, ettersom at han tidligere har vært trener for Rosenborg.

Vi har hentet en rekke gode resultater i dette borteoppgjøret de siste årene. Vårt knepne nederlag på Lerkendal i nedrykkssesongen 2021 er vårt eneste tap på denne bortearenaen på våre siste fem opptredener her. Vi sikret en komfortabel tremålsseier da vi møttes på Stadion i vår, og har dermed gått seirende ut av våre siste tre møter med Rosenborg. Nå kan vi fortsette den gode rekken, og sette  en demper på trøndernes momentum inn i sesonginnspurten. Et firesifret antall kokende bortesupportere ventes når storoppgjøret spilles søndag.

Siste fem bortekamper mot Rosenborg:

  • 2023: Rosenborg – Brann 0–2 Sivert Heltne Nilsen, Bård Finne.
  • 2021: Rosenborg – Brann 3–2 Ruben Kristiansen, Robert Taylor.
  • 2020: Rosenborg – Brann 2–3 Robert Taylor, Daouda Bamba, Sander Svendsen.
  • 2019: Rosenborg – Brann 0–0
  • 2018: Rosenborg – Brann 1–2 Fredrik Haugen, Peter Orry Larsen.

Skader og suspensjoner

Niklas Castro fikk sitt fjerde gule kort for sesongen i bortekampen vår mot Haugesund, og må stå over oppgjøret på Lerkendal. Emil Kornvig og Aune Heggebø er ett gult kort unna å bli pålagt en kamps suspensjon. Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Moonga Simba, Svenn Crone, Martin Hellan og Thore Pedersen er ute med skader. Laguttaket til kampen blir presentert søndag kl 13.15.

Rosenborgs Edvard Tagseth er suspendert til kampen.

Annonse fra Eliteserien: