Før kampen: Lillestrøm–Brann

Ny helg og ny viktig kamp! Les deg opp om alt du trenger å vite før bortekampen mot Lillestrøm.

Annonse:
  • Skrevet av  Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Fredrik Ringnes/NTB. 

Kampen spilles på Åråsen Stadion søndag 12. mai klokken 19.15, og vises på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play. Det går mot fullt bortefelt igjen, og ledige billetter finner man her. 

En festaften på Stadion er unnagjort, og tre nye poeng er lagt til i samlingen. Blombergs akrobatikk, Heggebøs uslåelige luftstyrke og Castros elegante saksespark sørget for storseier mot Rosenborg, og vi ligger nå på andreplass på tabellen etter syv spilte kamper. Neste utfordring som venter, er Lillestrøm. Det er duket for en herlig fotballkamp når vi inntar Åråsens flotte gressmatte søndag kveld.

Etter å ha blitt midlertidig trent av tidligere Brann-spiller Eirik Bakke forrige sesong, hentet Lillestrøm før sesongen svenske Andreas Georgson som ny hovedtrener. Lillestrøm har hatt flere solide sesonger i Eliteserien etter de rykket opp igjen fra OBOS-ligaen i 2020, men har startet svakere denne sesongen. De ligger for øyeblikket på tolvteplass, og har kun tatt ett poeng på hjemmebane.

Ulrik Mathisen har tidligere spilt for Lillestrøm, og kjenner dermed helgens motstander godt. Han var sentral i fjorårets seier, da han først sikret straffe, før han skåret vårt andre mål like etter pause. Nå kan han igjen gjøre livet surt for sin tidligere arbeidsgiver.

Klarer vi å fortsette i det gode sporet vi fant frem til mot Rosenborg bør vi ha gode muligheter til å innkassere en ny seier. Vi har gjort det bra i dette borteoppgjøret de siste årene, med hele fire seire på de siste fem. Foran et kokende bortefølge håper vi å fortsette i vinnersporet på søndag, og hente nye viktige poeng hjem til Bergen!

Siste fem bortekamper mot Lillestrøm:

  • 2023: Lillestrøm–Brann 0–2 Sivert Heltne Nilsen, Ulrik Mathisen.
  • 2021: Lillestrøm–Brann 2–3 Robert Taylor, Bård Finne, Aune Heggebø.
  • 2019: Lillestrøm–Brann 1–3 Petter Strand, Ruben Yttergård Jenssen, Gilli Rólantsson.
  • 2018: Lillestrøm–Brann 1–1 Ludcinio Marengo.
  • 2017: Lillestrøm–Brann 0–2 Gilli Rólantsson, Daniel Braaten.

Skader og suspensjoner

Thore Pedersen, Niklas Jensen Wassberg, Moonga Simba, Jonas Torsvik og Mads Sande er ute med skader. Bård Finne er suspendert til kampen. Søndag 18.00 presenteres laget som skal kjempe for en ny seier på Åråsen.

Lillestrøms angrepsspiller Felix Vá er suspendert til kampen.

Annonse fra Eliteserien: