Før kampen: Haugesund–Brann

Lørdagskamp, vestlandsderby og to lag meget sultne etter nye poeng! Les deg opp om alt du trenger å vite før bortekampen mot Haugesund.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Jan Kåre Ness/NTB.

Kampen spilles på Haugesund Sparebank Arena lørdag 28. september klokken 18.00, og vises på TV 2 Play. 

Et actionfylt toppoppgjør er gjennomført, og Bodø/Glimt er nedsablet på Kniksens Plass for andre år på rad. Etter en forrykende første omgang, og scoring på overtid, kunne Brann juble for fire mål mot serielederne. En gnistrende laginnsats og en ustoppelig Niklas Castro sørget for at vi tok seks poeng på Stadion i en hektisk uke.

Dermed inntar vi andreplassen på tabellen, før vi nå skal i aksjon på hybridgresset i Haugesund. Der venter et lag som kjemper for overlevelse i Eliteserien, og trenger ethvert poeng de kan få.

Haugesund startet sesongen sin sterkt med to seire på de første tre kampene, men har siden slitt med poengfangsten. Når vi går inn i 24. serierunde ligger Haugesund på trettende plass på tabellen, kun ett poeng over nedrykksplassering. Ingen lag har skåret færre mål på hjemmebane i år enn Haugesund, som står med syv nettkjenninger på Haugesund Sparebank Arena.

Haugesund er vår nærmeste nabo i Eliteserien, og det er mange koblinger mellom oss og helgens motstander. Hovedtrener Eirik Horneland har to sesonger som Haugesund-trener bak seg, mens assistenttrener Erik Huseklepp har fortid i klubben som spiller. Det samme har Fredrik Pallesen Knudsen, Thore Pedersen og Mads Sande.

En haug med busser stappet med kokende Brann-supportere ventes når et Brann-lag på vinnersporet skal jakte ny seier på Haugalandet. Etter den påfølgende landslagspausen venter sluttspurten av sesongen, hvor fighten om de øverste plasseringene skal avgjøres over de seks resterende kampene. Med Molde og Viking jagende like bak oss kan ethvert poeng bli avgjørende i den intense kampen om topplasseringene.

Siste fem kamper i Haugesund:

  • 2023: Haugesund – Brann 0–2 Niklas Castro, Felix Horn Myhre
  • 2021: Haugesund – Brann 1–0
  • 2020: Haugesund – Brann 1–2 Robert Taylor, Daniel Pedersen
  • 2019: Haugesund – Brann 1–1 Vito Wormgoor
  • 2018: Haugesund – Brann 1–3 Daouda Bamba, Gilli Rolantsson, Kristoffer Barmen

Skader og suspensjoner

Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Emil Kornvig, Aune Heggebø og Niklas Castro er ett gult kort unna å bli pålagt en kamps suspensjon. Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Moonga Simba, Svenn Crone og Martin Hellan har vært skadet over lengre tid. Japhet Sery Larsen trøbler med en skulder, og mister derbyoppgjøret. Laguttaket til kampen blir presentert lørdag kl 16.45.

Annonse fra Eliteserien: