Før kampen: HamKam - Brann

Lørdagskamp i Hamar! Les deg opp om alt du trenger å vite før borteoppgjøret mot HamKam.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen.

Kampen spilles på Briskeby Stadion lørdag 1. juni klokken 18.00, og vises på TV 2 Play.

Etter et vanvittig overtidsdrama på Stadion er vi nå tilbake på vinnersporet. Kristiansund så lenge ut til å ta med seg poeng fra Bergen, men da dommeren blåste straffe i kampens siste sekunder kunne venstrefoten til Joachim Soltvedt avgjøre kampen på overtid. Dermed kan vi ta med oss en seier inn i helgen, når vi skal møte HamKam på bortebane.

HamKam ligger for øyeblikket på ellevte plass på tabellen. De har hatt en tendens til å spille jevne kamper mot de fleste motstandere, og har sluppet inn langt færre mål enn sine tabellnaboer. I sin forrige hjemmekamp slo HamKam serieleder Bodø/Glimt. Uken før spolerte de Sarpsborgs 16. mai-fest ved å vinne hele 7-1.

Da HamKam besøkte Stadion i april forsvarte de seg godt lenge, men måtte til slutt se seg slått da Aune Heggebø kom inn og avgjorde. Etter å ha tapt i Stavanger i helgen er det et HamKam-lag med sterkt behov for poeng som venter oss. Det er kun en bedre målforskjell som holder de over nedrykksstreken etter elleve spilte kamper.

På lørdag kan vi treffe igjen tidligere Brann-spiller Vidar Ari Jónsson. Han ble HamKam-spiller i fjor sommer. I fjorårets bortekamp mot HamKam vant vi 2-0. Det er den eneste kampen vi har gjestet Hamkams hjemmebane siden 2008. Lørdagens oppgjør på Briskeby er vår siste kamp på nesten en måned. Klarer vi å ta en ny seier på lørdag kan vi ta med oss en deilig følelse inn i denne pausen fra kampprogrammet. Kjøp billetter til hjemmekampen mot Strømsgodset allerede nå

Siste fem bortekamper mot HamKam:

  • 2023: HamKam – Brann 0–2 Sander Kartum, Niklas Castro
  • 2008: HamKam – Brann 0–0
  • 2006: HamKam – Brann 4–0
  • 2005: HamKam – Brann 1–1 Dylan Macallister
  • 2004: HamKam – Brann 2–1 Raymond Kvisvik

Skader og suspensjoner:

Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Emil Kornvig er ett gult kort unna å bli ilagt en kamps karantene. Niklas Jensen Wassberg, Mads Sande, Jonas Torsvik, Moonga Simba og Ulrik Mathisen har vært ute med skader. Laget publiseres lørdag 16.45.

 

Annonse fra Eliteserien: