Før kampen: Go Ahead Eagles–Brann

Endelig Europa igjen! Les deg opp om alt du trenger å vite før bortekampen mot Go Ahead Eagles.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 

Kampen spilles på De Adelaarshorst torsdag 25. juli klokken 18.30, og vises på VG+.

Et knapt år har gått siden de magiske Europa-kveldene i fjor. Da slo vi ut portugisiske Auroca, og spilte uavgjort mot AZ Alkmaar over to kamper før de til slutt trakk det lengste strået i straffekonk. Etter å ha oppnådd kvalifiseringsspill til Conference League med vår sølvplassering i Eliteserien i fjor har vi nå muligheten igjen, og nye uforglemmelige stunder kan skapes.

Vi kommer inn i andre kvalifiseringsrunden til Conference League, hvor vi skal måle krefter med Go Ahead Eagles. Vi møter de først borte, før det sammenlagte oppgjøret skal avgjøres på Stadion neste uke. Dette utgjør runde to av kvalifiseringen til gruppespill i Conference League. Tar vi oss videre mot Go Ahead Eagles, venter islandsk eller skotsk motstand i tredje runde. Går vi seirende ut derfra, får vi spille play-off til Conference League.

Dette er laget vi møter

Etter et jevnspilt oppgjør mot AZ Alkmaar i samme turnering i fjor, står vi nå igjen ovenfor nederlandsk motstand. Go Ahead Eagles ble stiftet i 1902, og kommer fra byen Deventer øst i Nederland. De har ikke hatt for vane å nå høye plasseringer i Eredivisie historisk sett, men etter en sterk sesong i fjor kvalifiserte de seg til Europa-spill for første gang siden 2015.

Eredivisie-motstand på bortebane vil utvilsomt gi oss tøffe arbeidsforhold, men vi  viste i fjor at vi kan holde tritt med nederlandsk motstand. Det er også verdt å merke seg at Go Ahead Eagles har mistet hovedtreneren sin etter sesongen deres nådde veis ende i mai. René Hake, som ledet laget til Europa-spill, har nå sluttet seg til trenerteamet til Manchester United.

Go Ahead Eagles har også nylig solgt sin målfarlige midtbanespiller Willum Thór Willumsson til engelsk fotball, etter at han har vært fast innslag for dem de siste tre sesongene. Et annet viktig poeng er at våre motstandere ikke har spilt en tellende kamp på to måneder, mens vi er midt i sesong og i kampform.

Skader og suspensjoner

Felix Horn Myhre ble utvist mot AZ Alkmaar i fjor, og karantenen føres videre til i år. Han mister dermed bortekampen mot Go Ahead Eagles. Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Moonga Simba, Ole Didrik Blomberg, Thore Pedersen og Ruben Kristiansen har vært ute med skader. Blomberg, Kristiansen og Pedersen er med i troppen som er på plass i Nederland. Om noen av dem har klart å bli klar for kamptroppen får vi vite når laguttaket til kampen presenteres torsdag 17.15.

 

Annonse fra Eliteserien: