Før kampen: Fredrikstad–Brann

Tøff kamp venter på Østlandet! Les deg opp om alt du trenger å vite før bortekampen mot Fredrikstad.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Paul S. Amundsen/NTB.

Kampen spilles på Fredrikstad Stadion søndag 18. august klokken 14.30, og vises på TV 2 Play. Billetter på bortefeltet i Fredrikstad kjøpes her.

Snart to uker er gått siden vår forrige seriekamp, hvor vi beseiret Strømsgodset på Marienlyst. Vi ligger nå på tredjeplass på tabellen, kun en svakere målforskjell bak Viking på andre plass. Nå venter en ny viktig bortekamp, når medaljejagende Fredrikstad skal ta oss imot på sin hjemmebane.

Fredrikstad er et av to lag som har tatt med seg tre poeng fra Bergen i år, etter det sure oppgjøret i april. Siden den gang har deres hovedtrener forlatt klubben til fordel for svensk fotball, og Fredrikstad trenes nå midlertidig av Andreas Hagen. På de fire kampene Hagen har ledet laget, har Fredrikstad to seire og to uavgjort.

Helgens motstander ligger bare to poeng bak oss på tabellen, som gjør dette til et ekstra viktig oppgjør i medaljekampen. Fredrikstad tok tre poeng hjemme mot Haugesund på onsdag, etter at en overtidsscoring avgjorde kampen. Østfoldingene har tre seire på sine ni hjemmekamper i år.

Vi er i en intensiv periode med Europa-kamper i midtuken og Eliteserie-kamper i helgene. Det er over en måned siden vi har tapt en fotballkamp, og nå gjelder det å fortsette i den gode flyten. Fredrikstad har sluppet inn færrest mål i ligaen, med bare 16 baklengs på 18 kamper. Den statistikken kan vi gjøre noe med søndag.

Siste fem bortekamper mot Fredrikstad:

  • 2022: Fredrikstad - Brann 1-3 Ole Didrik Blomberg, Sivert Heltne Nilsen, Isak Tomar Hjorteseth
  • 2015: Fredrikstad - Brann 1-1 Erik Huseklepp
  • 2012: Fredrikstad - Brann 3-4 Kim Ojo, Erik Huseklepp, Kristoffer Larsen, selvmål
  • 2011: Fredrikstad - Brann 0-2 Diego Guastavino, Kim Ojo (NM, semifinale)
  • 2011: Fredrikstad - Brann 4-2 Lars Grorud, Diego Guastavino

Skader og suspensjoner

Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Moonga Simba, Martin Hellan og Svenn Crone er ute med skader. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Emil Kornvig og Japhet Sery Larsen må sone en kamps karantene ved neste gule kort. Søndag 13.15 presenteres laguttaket til kampen.

Annonse fra Eliteserien: