Før kampen: FC Astana–Brann

Vi er i Kasakhstan! Les deg opp om alt du trenger å vite før bortekampen mot Astana.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen.

Kampen spilles på Almaty Central Stadium torsdag 29. august klokken 16.00 norsk tid (19.00 lokal tid i Kasakhstan), og vises på VG+. BT Ballspark og NRK P1 Hordaland sender radio fra kampen. 

En uke etter vi møttes på Stadion er vi nå i Kasakhstan på jakt etter avansement til Conference League. Nå begynner vi for alvor å kjenne smaken av seriespill og nye Europa-opplevelser utover høsten. Vi tar med oss en tomålsledelse inn i det siste oppgjøret, etter skåringer av Felix Horn Myhre og Bård Finne. Dermed har vi et godt utgangspunkt før play-offen nå skal avgjøres. Men bare halve jobben er gjort.

Laget som tidligere har levert en rekke sterke resultater i europeiske turneringer skal nå vise hva de har å by på på hjemmebane. I sin tredje kvalifiseringsrunde skåret Astana seks mål i hjemmeoppgjøret. Unngår vi å tape med to måls margin eller mer, går vi seirende ut av vårt dobbeltoppgjør. Våre motstandere pusser for tiden opp hjemmearenaen sin, og kampen spilles derfor i Almaty. Om hjemmelaget leder med to ved fullførte 90 minutter blir det ekstra omganger og eventuell straffesparkkonkurranse. 

Snaut ni måneder etter at vi oppnådde kvalifiseringsspill i Conference League gjennom å ta sølv i Eliteserien, kan nå seriespill bli et faktum. Nederlandsk og skotsk motstand er slått ut, og en avgjørende kamp i Kasakhstan er nå siste hinder. Nå gjelder det å samle alle krefter man har for sikre et godt resultat i den enormt viktige Brann-kampen som venter. En håndfull supportere har tatt den imponerende turen fra Bergen til Almaty for å støtte laget.

Felix Horn Myhre har skåret i sine tre siste Conference League kvalifiseringskamper, og under flyturen til Kasakhstan kom den gledelige beskjeden om at han skal på landslaget sammen med Mathias Lønne Dyngeland. En Felix i flytsone og et Brann-lag på seiersspor bør gi oss gode muligheter til å gjøre det vanskelig for hjemmelaget.

Scorer Horn Myhre igjen tangerer han klubbrekorden for antall kamper på rad med scoring i Europa for Brann. Den innehar islendingen Ármann Smári Björnsson som scoret i fire kamper på rad for nesten 20 år siden. 

Skader og suspensjoner

Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Moonga Simba, Svenn Crone og Martin Hellan er ute med skader. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Torsdag klokken 14.45 presenteres laguttaket til kampen.

Annonse fra Eliteserien: