Før kampen: Brann–St. Mirren

Europa-kok på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot St. Mirren.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 

Kampen spilles på Brann Stadion torsdag 15. august klokken 19.00, og vises på VG+. Ballspark og NRK sender radio fra kampen, som er utsolgt. 

Borteoppgjøret mot St. Mirren er unnagjort, og vi tar med oss et uavgjortresultat etter en actionfylt match i Paisley. Ut ifra sjansene våre kunne vi skåret flere mål på The SMISA Stadium, men en god keeper og oppofrende forsvarsspill fra hjemmelaget sørget for at Felix Horn Myhres kontante volley ble vår eneste nettkjenning i kampen. Og da St. Mirren spillerne fylte opp i vår boks fikk de utligningen sin like før kampslutt.

Dermed er vi igjen er like langt før alt skal avgjøres i Bergen, og vi kan vente en tøff krigekamp når videre avansement i turneringen skal kjempes om. En stor oppgave står foran oss, men vi har tidligere sett hva vi kan få til under disse storslåtte Europa-kveldene på Stadion med hele Bergen i ryggen.

Mens Brann-spillerne har ladet opp til torsdag med kampfri i helgen, har St. Mirren vært i aksjon mot Sivert Heltne Nilsens Aberdeen på bortebane. Der måtte våre motstandere se seg slått 3–1. Beseirer vi de fysikksterke skottene torsdag, er det kun en play-off over to kamper som skiller oss fra det ettertraktede seriespillet i Conference League.

I en eventuell play-off er det FC Astana fra Kasakhstan som utgjør vår motstander, etter at de beseiret rumenske CS Corvinul Hunedoara 8–2 dobbeltoppgjør i sin tredje kvalifiseringsrunde. Når vi seriespillet i Conference League nå vil det være første gang vi kvalifiserer oss til en europeisk turnering siden 2007.

Et knapt år er gått siden vår thriller av en play-off mot AZ Alkmaar ble avgjort på Stadion. Den endte i straffekonk, hvor nederlenderne til slutt trakk det lengste strået og endte vårt Europa-eventyr. Nå er vi en kamp unna å ha muligheten i play-off igjen. Her gjelder det å gi alt på banen og tribunene for å avgjøre det viktige dobbeltoppgjøret i vår favør på Stadion.

Skader og suspensjoner

Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Moonga Simba, Martin Hellan og Svenn Crone er ute med skader. Torsdag kl 17.45 presenteres laguttaket til kampen.

Annonse fra Eliteserien: