Før kampen: Brann–Odd

Det er tid for å koke på Stadion igjen! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Odd.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Bjørnar Morønning/NTB. 

Kampen spilles på Brann Stadion søndag 5. november klokken 17.00, og billetter kjøpes her. Det vil nok en gang bli nærmere utsolgt. På TV 2 Play sendes kampen, om man ikke har anledning til å komme på Stadion. 

Det ble i Sandefjord vår elleville seiersrekke skulle brytes. En spennende, jevn og sjanserik krigekamp endte til slutt 1–1, og vårt første poengtap siden august var et faktum. Helgens resultater for våre tabellnaboer gjør at vi fortsatt besitter bronseplass på tabellen, to poeng bak Tromsø på sølvplass, mens en bedre målforskjell holder oss over Viking på fjerdeplass. Nå retter vi blikket fremover, og søndag kan vi komme oss tilbake på vinnersporet på Stadion når Odd kommer på besøk.

Helgens motstander ligger godt festet på midten av tabellen, og er dermed ikke involvert i nedrykksstrid eller medaljekamp når sesongen nå går mot slutten. Odd gikk seirende ut av vår duell på Skagerak Arena i april, og vi har nå mulighet for å lage balanse i regnskapet når vi møtes på Stadion. Siden vi møtte Odd i vår, har de solgt to nøkkelspillere i Conrad Wallem og Leopold Wahlstedt til utlandet.

Odd har spilt på øverste nivå i norsk fotball sammenhengende siden 2009, og vi har hatt mange innholdsrike oppgjør mellom oss. Av disse er det kanskje bortekampen i 2009 som huskes aller best. Da ble Håkon Opdal skadet mens han hadde ballen i beina, og Odds spiss snappet den opp og trilte inn en skåring i det åpne målet. I bortemøtet vårt i år viste Bård Finne hvordan det skulle gjøres, da Odds midtstopper ble skadet mens Finne durte mot mål. Han spilte ballen ut istedenfor å ta muligheten til å komme alene med keeper, og mottok hyllester fra hele fotballverdenen.

Foruten en smell i 2021 har vi hatt meget gode resultater i hjemmeoppgjørene mot Odd de siste årene. Med en medaljeplass å forsvare og drømmen om Europa-spill i 2024 innen rekkevidde, er søndag en ypperlig anledning til å igjen vise hvorfor vi er ligaens beste hjemmelag. Nå er det bare å fylle opp tribunene, lage et leven og skape en ny magisk kveld på Stadion!

Siste fem møter på Stadion:

  • 2021: Brann–Odd 1–3 Jon-Helge Tveita.
  • 2020: Brann–Odd 2–1 Robert Taylor, Jon-Helge Tveita.
  • 2019: Brann–Odd 1–0 Daouda Bamba.
  • 2018: Brann–Odd 1–0 Daouda Bamba.
  • 2017: Brann–Odd 2–0 Gilli Rolantsson, Kristoffer Barmen.

Skader og suspensjoner

Ole Didrik Blomberg, Mads Sande, Thore Pedersen og Magnus Warming har vært ute med skader. Om noen av dem rekker å bli klar for kamptroppen mot Odd får vi vite når laguttaket presenteres søndag 15.45. Frederik Børsting, Felix Horn Myhre, Japhet Sery Larsen og Fredrik Pallesen Knudsen og Sivert Heltne er alle ett gult kort unna å bli pålagt en kamps karantene.

Hos Odd må Espen Ruud, Leon Hien og Leonard Owusu stå over helgens kamp grunnet karantene.

Annonse fra Eliteserien: