Før kampen: Brann–Kristiansund

Midtukekamp på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Kristiansund.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen.
  • Foto: Bjørn Erik Nesse.

Kampen spilles på Brann Stadion onsdag 29. mai klokken 19.00, og vises på TV 2 Play. Kjøp billetter til kampen her

Det så lenge lovende ut på Stadion søndag kveld, men etter timen spilt slo Molde tilbake. Gjestene snudde kampen med tre kjappe skåringer, og tok alle poengene. Dermed ble sesongens andre tap på Stadion et faktum. Nå vender vi blikket fremover, og vi har allerede onsdag mulighet til å komme oss opp på hesten igjen og ta viktige poeng.

Det er bare en drøy uke siden vi møtte Kristiansund i Nordmøre. Da ble poengene delt. Kristiansund tilbrakte helgen i Trondheim, der de gikk på et knepent tap mot Rosenborg etter å ha ledet til pause. Nordmøringene ligger nå på tolvteplass på tabellen, bare en bedre målforskjell over nedrykkskvalik.

K P
1 Bodø/Glimt 24 53
2 Brann 24 46
3 Molde 24 44
4 Viking 24 43

Tre år har gått siden sist vi møtte Kristiansund på Stadion. Da trengte vi desperat poeng i kampen om overlevelse. Nå er situasjonen en annen, men likefullt er poengene på spill av stor betydning. Etter helgens resultater er det nå meget jevnt i toppen av tabellen. Bare tre poeng skiller de fire øverste lagene. Dermed er det to lag meget sultne etter poeng som møtes onsdag.

Sander Kartum har tidligere spilt for Kristiansund, og får nå møte gamleklubben sin på Stadion. Eirik Holmen Johansen kjenner også rundens motstandere godt, da han har vært i Kristiandsund på lån. Vi har ikke tapt hjemme mot Kristiansund siden 2017, og vunnet tre av de siste fire.

Siste fem hjemmekamper mot Molde:

  • 2021: Brann–Kristiansund 3–1 Petter Strand, Mathias Rasmussen, selvmål.
  • 2020: Brann–Krisitansund 1–1 Gilbert Koomson.
  • 2019: Brann–Kristiansund 2–1 Daouda Bamba, Christian Eggen Rismark.
  • 2018: Brann–Kristiansund 1–0 Bismar Acosta.
  • 2017: Brann–Kristiansund 0–4

Skader og suspensjoner

Ingen av våre spillere er suspendert til kampen, men Emil Kornvig står i fare for å pådra seg karantene da han har tre gule kort. Niklas Jensen Wassberg, Mads Sande, Jonas Torsvik, Moonga Simba og Ulrik Mathisen har vært ute med skader. Onsdag kl 17.45 presenteres laguttaket til kampen.

Neste kamp er allerede lørdag 1. juni borte mot HamKam.

Annonse fra Eliteserien: