Før kampen: Brann–Haugesund

Derbylørdag på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Haugesund.

Annonse:
  • Foto: Paul S. Amundsen / NTB.
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 

Kampen spilles på Brann Stadion lørdag 13. juli klokken 19.15, og billetter kjøpes her. Skal man nye finværet innendørs i sofaen, eller har for lang reisevei til Stadion, sendes den også på TV 2 Direkte og TV 2 Play. 

Det ble en forglemmelig visitt til Bodø forrige helg. Vi startet kampen friskt, men da vi ble ti mann etter ti minutter spilt tok Bodø/Glimt over og påførte oss sesongens største tap. Vi ligger fortsatt på andreplass på tabellen, men nå følger Molde og Viking oss hakk i hæl. De har også hengekamper til gode. Nå gjelder det å legge forrige runde bak oss, og fokusere på å finne frem til vinnersporet igjen.

Og få anledninger hadde passet bedre til å finne frem seiersformen igjen, enn ved et Vestlandsderby på Stadion. Haugesund kommer til Bergen etter to knappe tap i serien, og ligger for øyeblikket på kvalikkplassering. To lag som er meget sultne etter poeng skal måle krefter på gressmatten. 

Helgens motstander trenes nå av Sancheev Manoharan, etter at deres hovedtrener trakk seg i mai. Under Manoharans ledelse har Haugesund syv poeng på seks kamper. De forsterket seg nylig med den danske midtstopperen Mikkel Fischer. Haugesund har to seire på bortebane til nå i år.

Thore Pedersen og Fredrik Pallesen Knudsen kan møte gamle kjenninger på lørdag, da de begge har tidligere spilt for Haugesund. I tillegg har hovedtrener Eirik Horneland og assistenttrener Erik Huseklepp begge fortid i Haugesund, som henholdsvis trener og spiller.

Lørdag kveld, vestlandsrival på besøk og til og med rykter om oppholdsvær. Bedre rammer skal man se langt etter. Vi har hatt noen vanskelige hjemmekamper mot Haugesund de siste årene, men tok full pott mot de i fjor. Det håper vi å gjenta på lørdag foran et kokende Stadion!

Siste fem møter i Bergen:

  • 2023: Brann–Haugesund 3–0 Sivert Heltne Nilsen, Bård Finne x2
  • 2023: Brann–Haugesund 3–1 Bård Finne x2, Mathias Rasmussen (NM, Åsane Arena)
  • 2021: Brann–Haugesund 1–3 Aune Heggebø
  • 2020: Brann–Haugesund 1–2 Petter Strand
  • 2019: Brann–Haugesund 0–0

Skader og suspensjoner

Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Emil Kornvig, Japhet Sery Larsen og Svenn Crone er ett gult kort unna å bli pålagt en kamps suspensjon. Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Mads Sande, Moonga Simba, Ole Didrik Blomberg og Joachim Soltvedt har vært ute med skader. Laguttaket til kampen blir presentert lørdag kl 18.00.

Haugesunds angrepsspiller Sondre Liseth suspendert til helgens kamp.

Annonse fra Eliteserien: