Før kampen: Brann–FC Astana

Vi er i play-off! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Astana.

Annonse:

Kampen spilles på Brann Stadion torsdag 22. august klokken 19.00, og vises på VG+. NRK1 Hordaland og BT Ballspark sender kampen på radio. 

St. Mirren er slått ut, og nok en minneverdig Europa-kveld på Stadion er et faktum. Dermed er vi nå bare ett hinder unna seriespillet i Conference League, og nye Europa-opplevelser utover høsten. Denne gangen åpner vi dobbeltoppgjøret hjemme på Stadion.

Vi er for alvor inne i et seiersspor, etter å ha lagt bak oss en tøff juli. I samme periode som vi har slått ut Go Ahead Eagles og St. Mirren i våre kvalifiseringsrunder, har vi tatt to sterke borteseire mot Strømsgodset og Fredrikstad i Eliteserien. Nå gjelder det å opprettholde denne gode formen, når kasakhstanske FC Astana venter i play-off.

Dette er laget vi møter:

FC Astana ble stiftet i 2009 i Kasakhstans hovedstad. Siden det har de vunnet den kasakhstanske toppdivisjonen hele syv ganger. Vi møter et lag med rik erfaring i europeiske turneringer. Astana har på sin korte levetid flere deltakelser i både Champions League og Europa League bak seg.

Kasakhstanere har en rekke imponerende prestasjoner å vise til i Europa fra tidligere år. I 2015 spilte de uavgjort mot storklubbene Atlético Madrid og Benfica. I 2019 slo de Manchester United. Vi kan vente et motstanderlag som vil samle alt av krefter for å få muligheten til nye Europa-bragder.

Astana har i år hatt en noe treg start i seriespillet sitt, men vant overbevisende sin forrige kvalifiseringsrunde da de beseiret rumensk motstand hele 8-2. Seks av målene de skåret kom på deres hjemmebane. Astanas sterke hjemmeresultat forrige runde understreker viktigheten av å skaffe oss et godt utgangspunkt på Stadion før vi møtes i Kasakhstan.

Skader og suspensjoner

Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Moonga Simba, Martin Hellan og Svenn Crone er ute med skader. Torsdag kl 17.45 presenteres laguttaket til kampen.

Annonse fra Eliteserien: