Før kampen: Brann - Kolbotn

Toppserien er endelig tilbake på Stadion! Brann møter Kolbotn i 17. serierunde. Avspark er lørdag 24. august klokken 15.00, og kampen vises på TV 2 Play.

Annonse:

Så ble det tap mot Rosenborg i første kamp etter ferien. Med seier i Trondheim kunne Brann ha klatret opp til andreplass. Nå er det heller en luke på seks poeng opp til Rosenborg, riktignok med en kamp til gode. Hvert poeng blir viktig i jakten på sølv og Champions League-kvalifisering til neste år.

I høstsesongens første hjemmekamp venter Kolbotn. Det tidligere storlaget vant serien flere ganger tidlig på 2000-tallet, men i 2022 rykket de ned. Den sesongen kan man si at de ble det største offeret for sluttspillmodellen. Etter grunnspillet havnet de på femteplass, bare ett poeng unna mesterskapssluttspillet og hele 23 poeng over Røa på sisteplass. I sluttspillet startet alle med null poeng og Kolbotn raknet fullstendig. Det endte med deres første nedrykk siden 1994, mens Røa holdt plassen.

I fjor hadde de full kontroll i 1. divisjon og rykket rett opp igjen til Toppserien. Det var det kanskje noen i Brann som ble litt ekstra glade for. Andrine Hegerberg og Nora Lie Eghdami har begge spilt for klubben, mens sportssjef Aleksander Olsen har vært hovedtrener der.

Nå ligger Kolbotn på nedre del av tabellen, men det er hele ti poeng som skiller dem fra Åsane på plassen under. Det skyldes noen gode resultater i sommer. I juni slo de Åsane 1-0 og spilte uavgjort hjemme mot Stabæk. Etter ferien har de vunnet 2-0 borte mot Arna-Bjørnar og holdt LSK Kvinner til uavgjort på eget kunstgress. 

De spiller stort sett jevne kamper, Kolbotn, men har gått på to stortap denne sesongen. Det første kom i serieåpningen mot Vålerenga. Det andre kom i hjemmekampen mot Brann. Der tok Brann ledelsen, før Kolbotn snudde til 2-1. Så snudde Brann kampen igjen. Anna Aahjem scoret to, Johanna Renmark viste storform og Brann vant til slutt 6-2.

Vi satser på en ny målfest på Brann Stadion. Kanskje nysigneringen Lauren Davidson scorer i sin Stadion-debut, som hun gjorde mot Aalesund på onsdag? Gi henne og de andre nye Brann-spillerne en varm velkomst og bli med på å ta tre viktige poeng i Toppserien! Billetter er tilgjengelige her.

Fem siste hjemmekamper mot Kolbotn: 

  • 2022: Brann 2-1 Kolbotn
  • 2021: Sandviken 1-0 Kolbotn
  • 2020: Sandviken 1-0 Kolbotn
  • 2019: Sandviken  2-2 Kolbotn
  • 2018: Sandviken 0-1 Kolbotn

Skader og suspensjoner
Nanne Ruuskanen og Rikke Nygard er ute med skader. Cecilie Redisch Kvamme venter barn og er derfor ikke med. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen.

Annonse fra Eliteserien: