Før kampen: Brann - Jerv

Noen får gå! Resten av oss må bite negler foran fjernsynet. Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Jerv.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

I årets aller, aller siste kamp møter vi Jerv i en avgjørende kamp om spill i neste års Eliteserie. Kampen spilles på Intility Arena i Oslo onsdag 15. desember klokken 19.00, og sendes på MAX og Discovery+.

Snakk om å være best når det gjelder! En 2-1-seier mot Sarpsborg 08 sikret oss kvalikplassen, etter at Stabæk tapte mot Odd fra Bergens vennskapsby Skien. Laget vi skal møte i kvalikfinalen er Jerv fra Grimstad, etter at de slo ut KFUM på straffespark og sikret seg retten til å møte Brann.  

Alt lå til rette for en folkevandring til Oslo og en festkveld for alle bergensere i diaspora i hovedstaden. Symptomatisk for dette året, ble maksimalt antall tilskuere til kvalikfinalen satt til 600 stykker, et par dager før den skal gå av stabelen. Brann har karret til seg 400 av disse, og det blir en god gjeng som skal gi alt på tribunen. Trøsten for oss som må holde oss hjemme, er at vi får tilbringe nok en deilig dag i byenes by. Det blir synging, banning, skriking og svetting uansett, men bare katten og naboene får høre det. Klarer Brann seg forsvinner uansett tid, sted og rom. 

En gledelig statistikk før kampen er at siden mennesket for første gang reiste seg opp på to ben og etter hvert begynte å spille fotball, har SK Brann aldri tapt mot Jerv. Det har riktignok bare vært spilt to kamper mellom lagene noensinne, men tallene lyver ikke. 

Alle oppgjør mot Jerv:

  • 2015: Brann - Jerv 2-0 Karadas x2
  • 2015: Jerv - Brann 2-2 Huseklepp, Orlov

Det er ingenting å spare på i kveld, alt må ut. Etter kampen mot Jerv kan vi gå i vinterdvale alle mann, og våkne opp til vår og et kokende Bergen med seriegull i sikte. Om det verste skulle skje, så er vi der uansett, og fremtiden ser lys ut. Det er unge bergensgutter i alle posisjoner, og det finnes ikke en celle i kroppen min som ikke vet at Brann hadde tatt heisen rett opp igjen. 

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Ruben Kristiansen, Lars Krogh Gerson, Felix Horn Myhre, Daniel Pedersen, Eirik Holmen Johansen og Vieux Sané ute med skader.

Hos Jerv var Thomas Kok ute mot KFUM, og blir antageligvis ikke klar til onsdagens kamp. Men det betyr ikke at det kan bli god kok på banen for det!

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com.
Annonse fra Eliteserien: