Før kampen: Brann - Barcelona

Det er duket for en av tidenes største Brann-kamper. Kvartfinale i Champions League, mot selveste FC Barcelona. Kampen har avspark onsdag 20. mars klokken 21.00 og sendes på NRK1.

Annonse:
  • Foto: Bjørn Erik Nesse, Digitalsport

Kan det gå? Seriemesterne fra Tsjekkia og Østerrike dro hjem igjen fra Bergen med tap, og åtte ganger Champions League-vinner Lyon fikk bare med seg ett poeng fra snøværet på Åsane Arena. Nå venter muligens en enda større utfordring: Et dobbeltoppgjør mot FC Barcelona, som mange regner for å være det beste laget i verden akkurat nå. 

Det har man all grunn til. Katalanerne har nemlig vært i Champions League-finalen tre år på rad. I 2021-finalen banket de Chelsea 4–0, og i fjor løftet de pokalen på nytt etter 3–2 mot Wolfsburg. I år har de nok planer om å vinne igjen, og det er lite som tyder på at det ikke skal gå. I gruppespillet har de hatt god kontroll mot Rosengård, Eintracht Frankfurt og Benfica, noe målforskjellen på 27-5 viser med all tydelighet.

I den hjemlige ligaen, Liga F, ligger de på topp med 19 av 20 mulige seiere og 89-5 i målforskjell. Barcelona sitt forrige tap i serien kom i siste serierunde i fjor, da de gikk på sitt eneste tap for sesongen i bortekampen mot Madrid CFF. Toppscoreren er driblevingen Caroline Graham Hansen, som fikk med seg et mål i 7–0-seieren deres mot Tenerife på søndag. Det gjorde også to ganger Gullballen-vinner og kaptein Alexia Putellas. Begge to bør bli passet godt på i Åsane på onsdag.

Før man blir helt motløs må man for all del ikke glemme at Brann scoret to mål og spilte uavgjort mot Lyon rett før jul. Det klarte nemlig ikke Barcelona da de møtte hverandre i Champions League-finalen i 2022. Den kampen vant Lyon 3–1. Dessuten klarte Benfica å spille 4–4 mot Barcelona i siste kamp i gruppespillet. Selv ikke Barcelona kan slå alle.

Serieåpningen i helgen endte med tap for Lillestrøm, men Brann har tidligere vist seg å være laget for de store anledningene. Signe Gaupset elsker å leke seg med verdensstjerner, Justine Kielland klarer ikke å unngå å score mål i Champions League, Rakel elsker et mirakel og Anna Aahjem er mer enn klar nok for å banke inn en scoring eller to. Og kanskje viktigst: Åsane Arena kommer til å koke i 90 minutter! Her gjelder det å mobilisere alt man har, og synge så høyt man bare kan. Det kan jo gå!

Fikk du ikke tak i billett til Barcelona-kampen? Kjøp partoutkort, så slipper du billettangst i 2024.

Annonse fra Eliteserien: